Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Απόλυτα Ασφαλή & Εξαιρετικά Ανθεκτικά

Τα εμφυτεύματα στήθους είναι απόλυτα ασφαλή και εξαιρετικά ανθεκτικά. Η τοποθέτησή τους δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στο σώμα και δεν συσχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Ακόμη, η χρήση ενθεμάτων στήθους δεν επηρεάζει τους γαλακτοφόρους αδένες και δεν αλλοιώνει τη σύσταση του γάλακτος όταν μια γυναίκα θέλει να θηλάσει.

Τα εμφυτεύματα ενθέματα στήθους χρησιμοποιούνται στην πλαστική στήθους και ειδικότερα:

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Ποια είναι τα είδη τους στην αυξητική στήθους;

Στην αυξητική στήθους, τα εμφυτεύματα στήθους που χρησιμοποιούνται διακρίνονται σε εκείνα που περιλαμβάνουν φυσιολογικό ορό και σε εκείνα που περιλαμβάνουν σιλικόνη. Και οι δύο τύποι θεωρούνται εξίσου ασφαλείς. Ακόμη, τα εμφυτεύματα σιλικόνης διακρίνονται σε ανατομικά και στρογγυλά.

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Πώς τοποθετούνται στην αυξητική στήθους;

Υπάρχουν 4 επιλογές για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων ή ενθεμάτων στήθους:

  • Πάνω από τους μυς.
  • Κάτω από τους μυς.
  • Dual Plane: Το μισό από πάνω και το άλλο μισό από κάτω.
  • Subfascial: Κάτω από την περιτονία στον θωρακικό μυ.

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Ποιες είναι οι πιο σύγχρονες τεχνικές στην αυξητική στήθους;

Η Dual Plane και η Subfascial είναι οι πιο σύγχρονες τεχνικές στην αυξητική στήθους με περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να έχει πλήρη εξοικείωση με τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται, ώστε να μπορεί να αποφασίσει ποια τεχνική θα πρέπει να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση. Επιπλέον, πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τα χαρακτηριστικά του μαστού, όπως το πάχος και η βάση του, προκειμένου να επιλέξει το κατάλληλο είδος ενθέματος και το επίπεδο τοποθέτησης για κάθε περίπτωση.

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής Subfascial στην αυξητική στήθους;

Στη συγκεκριμένη τεχνική, τα εμφυτεύματα στήθους τοποθετούνται κάτω από τη περιτονία στον θωρακικό μυ. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, καθώς ο πλαστικός χειρουργός δεν επεμβαίνει στην ανατομία του μαζικού αδένα κατά τη δημιουργία της «τσέπης» στην αυξητική στήθους. Επιπλέον, η διαδικασία δεν δημιουργεί τραύματα.

Ανατομικά & Στρογγυλά Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους στην αυξητική στήθους;

Τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή όταν τοποθετούνται, διότι η «τσέπη» που δημιουργεί ο πλαστικός χειρουργός είναι στενότερη, προκειμένου να μην γίνει πιθανή στροφή τους.

Τα στρογγυλά εμφυτεύματα στήθους χωρίζονται σε μικρού, μεσαίου και μεγάλου βαθμού προβολής. Τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους πέρα από τη συγκεκριμένη διάκριση, διακρίνονται και με βάση το διαφορετικό ύψος, το οποίο είναι είτε μικρότερο, είτε ίδιο, είτε μεγαλύτερο από το πλάτος τους.

Στα πλεονεκτήματα των ανατομικών και στρογγυλών ενθεμάτων σιλικόνης περιλαμβάνονται τόσο η πυκνότητα της σιλικόνης όσο και η τεχνολογική κατασκευή τους.

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Μάθετε πώς επιλέγουμε το μέγεθός τους για την αυξητική στήθους

Αρχικά, η επιλογή του μεγέθους των ενθεμάτων στήθους εξαρτάται από τις επιθυμίες της ασθενούς. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο ο σωματότυπός της, όπως το ήδη υπάρχον μέγεθος και σχήμα του στήθους, ο θώρακάς της, κλπ. Κατά την πρώτη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό αυτά τα στοιχεία συζητούνται, προκειμένου να γίνει η σωστή επιλογή για το μέγεθος των ενθεμάτων στο στήθος.

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Συνδυασμός Πλεονεκτημάτων

Η τεχνική αυτή συνδυάζει τα πλεονεκτήματα από παλαιότερες τεχνικές, χωρίς να έχει κανένα από τα μειονεκτήματά τους. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό και δεν φαίνεται ότι έχει γίνει κάποια επέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι:

  • Ελαχιστοποιείται ο πόνος.
  • Έχει άμεση ανάρρωση.
  • Το σχήμα που έχει ο μαστός είναι πιο φυσικό, διότι το εμφύτευμα καλύπτεται από την περιτονία.
  • Η πιθανότητα εμφάνισης ρικνωτικής κάψας μειώνεται, διότι το εμφύτευμα δεν έρχεται σε επαφή με το μαστό.

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να αλλαχθούν μετά από την αυξητική στήθους;

Τα ενθέματα στήθους δεν απαιτείται καθόλου να αλλάξουν, αφού οι εταιρείες παραγωγής τους παρέχουν εγγύηση εφόρου ζωής. Μια γυναίκα μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει τα ενθέματα για 2 λόγους:

  • Λόγω δικής της επιλογής, θα επιθυμούσε να αλλάξει το μέγεθος στο στήθος της.
  • Λόγω της παρόδου των χρόνων και πιθανώς κάποιας εγκυμοσύνης, μπορεί να αλλάξει το μέγεθος και το σχήμα του στήθους της.

Επιπλέον, σπανιότατα ενδέχεται να χρειαστεί αλλαγή του ενθέματος σε περίπτωση προβλήματος, όπως η δημιουργία κάψας ή ρήξης του εμφυτεύματος.

Εμφυτεύματα ή Ενθέματα Στήθους: Πώς η ασθενής θα είναι σίγουρη ότι έχει αποφασίσει σωστά για το μέγεθός τους στην αυξητική στήθους;

Κύριο μέλημά μας είναι να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμεί η ασθενής με την αυξητική στήθους. Για να επιλέξουμε το κατάλληλο μέγεθος ενθέματος, πραγματοποιούμε από την πρώτη κιόλας επίσκεψη μία συζήτηση και δοκιμάζουμε διάφορα μεγέθη εμφυτευμάτων στήθους κάτω από το σουτιέν.

Στόχος μας είναι ένα φυσικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα. Επιλέγουμε επίσης το είδος των ενθεμάτων, ανατομικά ή στρογγυλά, βάσει του σχήματος που επιθυμεί η ασθενής να έχει η καμπύλη του άνω πόλου και του πόσο σφιχτό είναι το δέρμα. Όλη αυτή η διαδικασία βοηθά τη γυναίκα να πάρει τη σωστή απόφαση, για να είναι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα μετά την επέμβαση και να νιώσει ανανεωμένη.