Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Διχάζει η αυξητική με ενέσεις λίπους

Διχάζει η αυξητική με ενέσεις λίπους

Μια νέα μέθοδος (ενέσεις λίπους) αύξησης του στήθους με ενέσιμα υλικά, που κάνει θραύση στο εξωτερικό, άρχισε να εφαρμόζεται και στη χώρα μας. Ωστόσο, οι ειδικοί είναι ακόμα διστακτικοί.

από τη Μαρίνα Μανθεάκη (περιοδικό ΑΡΜΟΝΙΑ, τεύχος 12/9, αισθητική ιατρική)

Οι περισσότερες Ελληνίδες εύχονται να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να εξαφανιζόταν το περιττό λίπος από την περιφέρεια τους και να …«μετακόμιζε» στο στήθος τους! Είναι τόσο απλό;

Είναι ασφαλής η διαδικασία με τις ενέσεις λίπους;

«Το ίδιο το λίπος, επειδή το παίρνουμε από τον ίδιο τον οργανισμό,  δε δημιουργεί προβλήματα», μας λέει ο κ. Κεραστάρης. «Έχει όμως δύο μειονεκτήματα, όταν χρησιμοποιείται για την αυξητική στήθους. Το πρώτο είναι πως στην περίπτωση που γίνεται χωρίς κάποια ειδική επεξεργασία, ένα ποσοστό απορροφάται από τον οργανισμό -το οποίο φυσικά δεν γνωρίζουμε πόσο ακριβώς είναι- και μπορεί να μην απορροφηθεί το ίδιο ποσοστό και στους δύο μαστούς. Στην περίπτωση όμως που το λίπος αυτό υποστεί συγκεκριμένη επεξεργασία (φυγοκέντριση, διήθηση κ.α.) το πρόβλημα της απορρόφησης εξαλείφεται».

Τι ανακοινώθηκε στο συνέδριο σχετικά με τις ενέσεις λίπους; 

«Στο Πανευρωπαϊκο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής που έγινε πρόσφατα, οι περισσότεροι επιστήμονες που ασχολούνται με τη μεταμόσχευση επεξεργασμένου λίπους για την αύξηση του μαστού συμφώνησαν ότι το λίπος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα ενθέματα σιλικόνης. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο του για μικρού βαθμού αύξηση του μαστού ή σε συνδυασμό με ενθέματα, για να δημιουργήσει πιο φυσικό αποτέλεσμα», αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Dr. Δημήτρης Κεραστάρης.