Ενδοσκοπικό lifting μετώπου η αλλιώς brow lift

Το Ενδοσκοπικό lifting μετώπου (brow lift) είναι η λύση για την χαλάρωση των φρυδιών και του μετώπου γενικά.

Ορισμένα άτομα παρουσιάζουν έντονη χαλάρωση και πτώση στο μέτωπό τους.

Συχνά αυτό που παρατηρούν πρώτα είναι χαλάρωση στα άνω βλέφαρα που εμφανίζουν μεγάλη περίσσεια δέρματος.

Η σχολαστική κλινική εξέταση αναδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στα βλέφαρα αλλά στην συνολική πτώση του μετώπου.

Η πτώση του μετώπου δημιουργεί την ψευδαίσθηση της περίσσειας δέρματος στα άνω βλέφαρα.

Το πρόβλημα αυτό διορθώνεται με ενδοσκοπικό lifting μετώπου.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μέσω 4 τομών στο τριχωτό της κεφαλής μήκους περίπου δύο εκατοστών, με τη βοήθεια ενδοσκοπικών εργαλείων και κάμερας, αποκολλούμε, σηκώνουμε και στηρίζουμε όλο το μέτωπο 1-2 εκατοστά πιο ψηλά, χωρίς να αφαιρούμε δέρμα όπως παλιότερα. Με την επέμβαση αυτή το μέτωπο τεντώνει, απαλύνονται οι ρυτίδες του, σηκώνονται τα φρύδια εκεί που ήταν πρίν από χρόνια, ανοίγει το βλέμμα.

Άτομα που παρουσιάζουν πτώση σε όλο το πλάτος του μετώπου, μετατόπιση προς τα κάτω των φρυδιών τους που τους «μικραίνει» τα μάτια και τους δημιουργεί ένα βαρύ, κουρασμένο βλέμμα είναι ιδανικοί υποψήφιοι για ανόρθωση μετώπου.

Σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της πτώσης των φρυδιών, οι πλαστικοί χειρουργοί προχωρούν σε βλεφαροπλαστική ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η περίσσεια του δέρματος, αλλά δεν ανανεώνεται η συνολική εικόνα του προσώπου, αφού η βασική αιτία του προβλήματος δεν αντιμετωπίζεται.

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορούμε να συνδυάσουμε το lifting μετώπου με άλλες επεμβάσεις ή θεραπείες.

Σε άτομα που χρειάζονται μία συνολική ανανέωση του προσώπου τους, μπορούμε να συνδυάσουμε το ενδοσκοπικό lifting μετώπου με lifting προσώπου και λαιμού ή και με βλεφαροπλαστική, λιπομεταμόσχευση ή και άλλες θεραπείες για την βελτίωση του δέρματός τους ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Είναι αλήθεια ότι η βοτουλινική τοξίνη σε μεγάλο βαθμό έχει αντικαταστήσει το lifting μετώπου, τουλάχιστον σε γυναίκες μικρότερης ηλικίας με μέτριου βαθμού πτώση.

Είναι αυτονόητο ότι μεγαλύτερου βαθμού πτώση του μετώπου αντιμετωπίζεται μόνο με ενδοσκοπικό lifting.

Όχι δεν είναι βαριά ούτε δύσκολη για τις ασθενείς επέμβαση.

Γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη, απαιτεί την παραμονή μίας νύχτας στο νοσοκομείο, την επόμενη αφαιρείται η παροχέτευση και μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας.

Τα οιδήματα και οι εκχυμώσεις μετεγχειρητικά είναι πολύ περιορισμένα και οι ουλές κρυμμένες στο τριχωτό της κεφαλής.

Εφόσον όλα τα σημάδια της επέμβασης είναι δυσδιάκριτα μπορεί κάποιος λίγες ημέρες μετά να επιστρέψει στην εργασία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόστος βλεφαροπλαστικής: Όλα όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε

Πολύς κόσμος ρωτάει είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω φόρμας επικοινωνίας για το κόστος μιας επέμβασης βλεφαροπλαστικής. Το παρακάτω άρθρο θα […]

Όλη η αλήθεια για τη βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μια πολύ γνωστή επέμβαση όπου βελτιώνει δραστικά το σχήμα των βλεφάρων. Είναι δυνατό να γίνει τόσο στο […]

Βλεφαροπλαστική: Ότι χρειάζεται να ξέρεις από τους ειδικούς!

Τι είναι η βλεφαροπλαστική; Η χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων, ή αλλιώς βλεφαροπλαστική, βοηθά την ανύψωση των ιστών γύρω από τα […]