Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Λίφτινγκ Προσώπου Πώς Γίνεται

Λίφτινγκ Προσώπου Πώς Γίνεται: Διαδικασία, Τεχνικές, Υποψήφιοι & Τι Πρέπει να Προσέξετε;

Το λίφτινγκ προσώπου (face lifting) ή, όπως ονομάζεται στα ελληνικά, η ρυτιδοπλαστική, αποτελεί την κορωνίδα των αισθητικών επεμβάσεων του προσώπου. Πρόκειται για την επέμβαση που διορθώνει την χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και τη πτώση των μαλακών μορίων, τα οποία εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου.

Το επιτυχημένο λίφτινγκ προσώπου είναι αυτό που συμβάλλει στο να φαίνεται το πρόσωπο ανανεωμένο και περισσότερο ξεκούραστο. Ουσιαστικά, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα αποτέλεσμα, που το πρόσωπο μοιάζει όπως ήταν πριν από 10 ή 15 χρόνια. Φυσικά, αυτό είναι απολύτως εφικτό όταν οι ασθενείς και ο πλαστικός χειρουργός δεν επιζητούν την υπερβολή. Επιπρόσθετα, παίζει σημαντικό ρόλο και το πώς γίνεται το λίφτινγκ προσώπου, δηλαδή η διαδικασία που ακολουθείται, όπως και η τεχνική που επιλέγεται.

 

Λίφτινγκ Προσώπου Πώς Γίνεται: Η Διαδικασία και οι Τεχνικές

Όσον αφορά το πώς γίνεται το λίφτινγκ προσώπου, υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν από τον πλαστικό χειρουργό. Φυσικά, η επιλογή τους γίνεται πάντοτε βασισμένη στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ασθενούς. Επιπρόσθετα, ένας έμπειρος και εξειδικευμένος χειρουργός, όπως είναι ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης, λαμβάνει υπόψη του και την προτίμηση του.

Το κοινό σημείο στις χειρουργικές τεχνικές του λίφτινγκ προσώπου είναι η τομή μπροστά και πίσω από το αυτό, όπως επίσης και σε κάποια σημεία στο τριχωτό της κεφαλής. Ένα ακόμα κοινό σημείο είναι η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος.

Ωστόσο, το σημαντικότερο σε αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να υπάρξει ένα άριστο αποτέλεσμα με διάρκεια, είναι η επανατοποθέτηση των βαθύτερων ιστών και, κυρίως, του S.M.A.S. στη θέση που βρισκόταν κάποια χρόνια πριν.

Η επανατοποθέτηση των βαθύτερων ιστών αποτελεί και το βασικό σημείο στο οποίο διαφέρουν οι τεχνικές. Το δέρμα είναι διατατό και χαλαρώνει γρήγορα μετά από ένα διάστημα. Επομένως, η ανάρτηση του S.M.A.S. εξασφαλίζει το μακροχρόνιο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επέμβασης. Επιπρόσθετα, μέσω αυτής το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο.

Όσον αφορά τη διαδικασία, ισχύουν επίσης τα εξής:

 1. Ανάλογα με το είδος της αναισθησίας που χρησιμοποιήθηκε, ο ασθενής είτε παραμένει στο νοσοκομείο για μία νύχτα, είτε εξέρχεται από αυτό μετά από λίγες ώρες.
 2. Ανεξαρτήτως του είδους της αναισθησίας, το ορθότερο είναι να παραμείνει για μία ημέρα στο νοσοκομείο και να πάρει εξιτήριο αφού αφαιρεθούν οι παροχετεύσεις.
 3. Για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, οι ασθενείς πρέπει να φορούν ένα ειδικό ελαστικό κορσεδάκι στο πρόσωπο. Σκοπός του είναι να ελαχιστοποιηθεί το οίδημα και να βοηθήσει στην επανασυγκόληση των ιστών.
 4. Το αρχικό στάδιο της επούλωσης των τραυμάτων και η εξαφάνιση τυχόν εκχυμώσεων έχουν ολοκληρωθεί συνήθως μετά από 8-10 ημέρες.
 5. Έτσι, μπορεί κάποιος να επιστρέψει στην εργασία του χωρίς εμφανή τα σημάδια της επέμβασης.

 

Λίφτινγκ Προσώπου Πώς Γίνεται

 

Λίφτινγκ Προσώπου Πώς Γίνεται: Οι Υποψήφιοι

Αρχικά, σχετικά με τους υποψηφίους, ισχύουν τα εξής:

 1. Ένδειξη για λίφτινγκ προσώπου έχουν γυναίκες και άντρες, με ηλικία άνω των 40 ή 45 ετών, οι οποίοι ήδη εμφανίζουν χαλάρωση στο πρόσωπο.
 2. Η χαλάρωση αυτή είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία μικρών ή μεγαλύτερων ρυτίδων.
 3. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα άτομα αυτά φαίνονται περισσότερο κουρασμένα και γερασμένα.

Ωστόσο, στις περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι σε αρχικά στάδια, μπορεί να γίνει η επιλογή άλλων, μη επεμβατικών ή λιγότερο επεμβατικών διαδικασιών, προκειμένου να καταπολεμηθεί το πρόβλημα. Έτσι, το λίφτινγκ προσώπου είναι η λύση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πραγματοποιείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

 

Λίφτινγκ Προσώπου Πώς Γίνεται: Όσα πρέπει να προσέξετε

Σχετικά με το λίφτινγκ προσώπου, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά θέματα που χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας.

Αρχικά, χρειάζεται να γνωρίζετε ότι η νικοτίνη προκαλεί αγγειοσύσπαση στα μικρά τριχοειδή αγγεία του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι δυσχεραίνεται η αιμάτωσή του και η επουλωτική του ικανότητα.

Βασικό σημείο εδώ είναι ότι οι αποκολλήσεις που γίνονται στο face lift είναι εκτεταμένες. Ως αποτέλεσμα, το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξουν επιπλοκές, οι οποίες έχουν σχέση με την κακή επούλωση του δέρματος.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο και αυτό που συμβουλεύουμε, είναι η διακοπή του καπνίσματος για ένα χρονικό διάστημα πριν την επέμβαση.

Όσον αφορά τις πιθανές επιπλοκές, αυτές υπάρχουν αλλά είναι σπάνιες. Ωστόσο, στις περιπτώσεις που εμφανιστούν επιπλοκές, αυτές περιλαμβάνουν:

 • Μετεγχειρητική αιμορραγία ή αιμάτωμα στο υποδόριο
 • Επιπλοκές που σχετίζονται με κακή ή καθυστερημένη επούλωση
 • Άσχημες ουλές
 • Επιδερμόλυση
 • Μικρή νέκρωση του δέρματος
 • Τραυματισμός του προσωπικού νεύρου
 • Αισθητικές ατέλειες
 • Ασυμμετρίες

Έτσι, γίνεται αντιληπτό το ότι, όταν γίνεται λίφτινγκ προσώπου, είναι άκρως σημαντική η επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού. Η μεγάλη εμπειρία και η εξειδίκευση του παίζουν καίριο ρόλο στην ομαλή έκβαση της επέμβασης.