Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Λιποαναρρόφηση Προγούλι Κόστος

Λιποαναρρόφηση Προγούλι Κόστος: Ποιοι Παράγοντες το Καθορίζουν;

Η λιποαναρρόφηση στο προγούλι είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση που αποσκοπεί στην αφαίρεση του πλεονάζοντος λίπους από την περιοχή κάτω από το πηγούνι (διπλοσάγονο), με σκοπό να βελτιώσει το περίγραμμα του προσώπου και του λαιμού. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή και ως λιποαναρρόφηση λαιμού.

 

Από ποιους παράγοντες εξαρτάται το κόστος της λιποαναρρόφησης στο προγούλι;

Το κόστος της λιποαναρρόφησης στο προγούλι μπορεί να ποικίλει σημαντικά ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος είναι οι εξής:

 • Εμπειρία & Εξειδίκευση Πλαστικού Χειρουργού: Η εμπειρία και η εξειδίκευση του πλαστικού χειρουργού αποτελούν τον βασικότερο παράγοντα που επηρεάζει το κόστος της λιποαναρρόφηση στο προγούλι. Ένας πλαστικός χειρουργός με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου εξατομικευμένη φροντίδα και αποτελεσματική παρακολούθηση των ασθενών του, εξασφαλίζοντας επιτυχημένες και ασφαλείς επεμβάσεις. Ως εκ τούτου, η επιλογή ενός χειρουργού με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση μπορεί να αυξήσει το κόστος της επέμβασης, αλλά παράλληλα εγγυάται ένα ασφαλές και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
 • Είδος Τεχνικής: Υπάρχουν 2 τεχνικές λιποαναρρόφησης για το προγούλι, η λιποαναρρόφηση PAL (αποτελεί μια ασφαλή επεμβατική μέθοδο που έχει ως στόχο την αφαίρεση του τοπικού πάχους) και η λιποαναρρόφηση VASER LipoHigh Definition (είναι μια από τις δημοφιλέστερες και πιο σύγχρονες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, παρέχοντας τη δυνατότητα να απομακρυνθεί το συσσωρευμένο λίπος). Και οι 2 τύποι λιποαναρρόφησης είναι ασφαλείς και αποτελεσματικοί, ιδιαίτερα όταν πραγματοποιούνται από έναν πλαστικό χειρουργό με μεγάλη εμπειρία.
 • Υλικά, Εξοπλισμός & Τεχνολογία που απαιτούνται για την Επέμβαση: Στο κόστος της λιποαναρρόφησης στο προγούλι περιλαμβάνονται τα επιπλέον υλικά που επιλέγονται ανάλογα την επέμβαση (Λιποαναρρόφηση PAL, Λιποαναρρόφηση Vaser Lipo – High Definition). Ακόμη, η χρήση προηγμένων τεχνολογιών ή εξοπλισμού μπορεί να αυξήσει το κόστος της επέμβασης.
 • Χειρουργικός Χρόνος.
 • Προεγχειρητικός Έλεγχος.
 • Επιπλέον Διαγνωστικές Εξετάσεις (ανάλογα με το ιστορικό του ασθενούς).
 • Είδος της Αναισθησίας: Το είδος της αναισθησίας (τοπική, μέθη, γενική) επηρεάζει επίσης το κόστος. Η γενική αναισθησία συνήθως κοστίζει περισσότερο από την τοπική αναισθησία.
 • Διάρκεια Παραμονής στο Νοσοκομείο.
 • Συνδυασμός με Άλλη Επέμβαση (για παράδειγμα, βλεφαροπλαστική).
 • Μετεγχειρητική Φροντίδα.
 • Έξοδα Κλινικής ή Νοσοκομείου: Το κόστος μπορεί να επηρεάζεται από το είδος και την ποιότητα της κλινικής ή του νοσοκομείου όπου πραγματοποιείται η επέμβαση. Οι εξειδικευμένες κλινικές πλαστικής χειρουργικής ή τα πολυτελή ιατρικά κέντρα μπορεί να έχουν υψηλότερες χρεώσεις.
 • Ασφάλιση Υγείας: Συνήθως, η λιποαναρρόφηση θεωρείται αισθητική επέμβαση και δεν καλύπτεται από την ασφάλιση υγείας. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις όπου υπάρχει ιατρική ανάγκη, κάποια ασφαλιστικά προγράμματα μπορεί να καλύψουν μέρος του κόστους.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες και να συζητήσετε λεπτομερώς με τον πλαστικό χειρουργό σας, πριν προχωρήσετε σε μια τέτοια επέμβαση.

 

Λιποαναρρόφηση Προγούλι: Ποια είναι η διαδικασία;

Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια μικρή τομή κάτω από το σαγόνι. Το λίπος απομακρύνεται μέσω αναρρόφησης, χωρίς να επηρεάζονται οι μύες, τα νεύρα ή τα αιμοφόρα αγγεία, στη συνέχεια το δέρμα συστέλλεται και «αγκαλιάζει» το προγούλι. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

 

Ποια είναι τα οφέλη που έχει η λιποαναρρόφηση στο προγούλι;

Τα πλεονεκτήματα που έχει η λιποαναρρόφηση στο προγούλι είναι τα εξής:

 • Βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου και του λαιμού.
 • Αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης.
 • Αφαίρεση της εμφάνισης του «διπλοσάγονου».
 • Πόνος και πρήξιμο σε φυσιολογικά επίπεδα, που συνήθως υποχωρούν σε λίγες εβδομάδες.
 • Ανάπαυση: Συνιστάται η ξεκούραση για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση.
 • Σύντομη Επιστροφή στις Καθημερινές Δραστηριότητες.

 

Λιποαναρρόφηση Προγούλι: Κίνδυνοι & Επιπλοκές

Οι επιπλοκές σχετίζονται με τη συμπεριφορά του ασθενούς και την περίπτωση που δεν ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού. Κυρίως συνδέονται με την άρνηση χρήσης του κορσέ. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα στην περιοχή και να καθυστερήσει η επούλωση. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει επιμόλυνση με σοβαρότερες συνέπειες.

Οι επιπλοκές αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν, όμως, θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό, εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος.

 

Σύνοψη για την Λιποαναρρόφηση στο Προγούλι

Πριν αποφασίσει κάποιος να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση στο προγούλι, είναι σημαντικό να συμβουλευτεί έναν εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό, για να δει αν είναι κατάλληλος υποψήφιος για την επέμβαση και να κατανοήσει πλήρως τη διαδικασία, τα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους.