Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική: Δώστε τέλος στους μαύρους κύκλους και στις σακούλες των ματιών

Η βλεφαροπλαστική είναι η ενδεδειγμένη επέμβαση για εξάλειψη των μαύρων κύκλων και των σακουλών κάτω από τα μάτια.  Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι στόχοι της καθώς και ποιοι είναι οι καταλληλότεροι υποψήφιοι για να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη επέμβαση. Ακόμη, να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτής της επέμβασης είναι μακροχρόνια και η διαδικασία της είναι πάρα πολύ απλή.

Βλεφαροπλαστική: Ποιοι είναι οι στόχοι;

Οι στόχοι της βλεφαροπλαστικής είναι οι παρακάτω:

  • Ολική απομάκρυνση του χαλαρωμένου δέρματος.
  • Να δίνεται μια πιο νεανική εμφάνιση στα βλέφαρα.
  • Να συμβάλλει στην ανανέωση της γενικότερης εικόνας του προσώπου του ατόμου.
  • Να επιτυγχάνει πλήρη εξάλειψη των σακουλών κάτω από τα μάτια.
  • Να υπάρχει σημαντική βελτίωση στην εικόνα που έχουν οι μαύροι κύκλοι.
  • Να έχει φυσικό αποτέλεσμα και αισθητικά ικανοποιητικό.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι;

Οι καταλληλότεροι υποψήφιοι για την πλαστική βλεφάρων  είναι οι εξής:

  • Άτομα άνω των 40 ετών με κουρασμένο και βαρύ βλέμμα.
  • Άτομα που επηρεάζονται από τους εξής παράγοντες: την έλλειψη ύπνου, το στρες, τη γενετική κληρονομιά και τις παθήσεις του θυρεοειδούς. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση των ματιών τους, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο γερασμένα. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αλλάξει πλήρως αυτήν την κατάσταση, ανανεώνοντας την εμφάνιση των ματιών.
  • Άτομα όπου τα μάτια τους φαίνονται βαθουλωμένα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η βλεφαροπλαστική μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη δυνατή λύση.

Βλεφαροπλαστική

Ποια είναι τα αποτελέσματά της επέμβασης;

Η βλεφαροπλαστική προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα, επιβραδύνοντας σημαντικά το ρυθμό γήρανσης. Τα σημάδια κόπωσης, όπως οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, τα οποία αφαιρούνται κατά την επέμβαση, δεν επανεμφανίζονται, αφήνοντας ένα ανανεωμένο και νεανικό βλέμμα. Είναι μια διαδικασία εξαιρετικά ασφαλής, καθώς οι επιπλοκές είναι πολύ σπάνιες, εάν υπάρχουν καθόλου.

Ποια είναι η διαδικασία;

Πριν από την επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός ελέγχει το ιστορικό του ασθενούς για τυχόν προβλήματα με τα μάτια, όπως αλλεργίες, γλαύκωμα και ξηρότητα. Στη συνέχεια, διεξάγει μια κλινική εξέταση, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση των ιστών στην περιοχή. Σε νεαρότερους ασθενείς, ο χειρουργός κάνει μικρές τομές για να αφαιρέσει το λίπος που έχει παρουσιαστεί, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες, κάνει τομή κάτω από τις βλεφαρίδες για να αποκαταστήσει τις χαλαρωμένες ανατομικές δομές.

Η επέμβαση που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλη την περιοχή, αλλά μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μόνο στα πάνω ή στα κάτω βλέφαρα ανάλογα με το πού υπάρχει πρόβλημα. Οι ουλές επουλώνονται γρήγορα, χάρη στο λεπτό δέρμα της περιοχής των βλεφάρων. Τα ράμματα αφαιρούνται περίπου 5 ημέρες μετά από την επέμβαση, καθώς τα οιδήματα έχουν υποχωρήσει. Η επέμβαση δεν επηρεάζει το σχήμα των ματιών.

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής πραγματοποιείται με μέθη και με τοπική αναισθησία. Μετά από 2 ώρες από το τέλος της επέμβασης, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει πίσω στο σπίτι του. Ο ασθενής μπορεί να βγει εκτός σπιτιού αμέσως μετά την επέμβαση, φορώντας γυαλιά ηλίου για τις πρώτες 5 ημέρες. Στις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση, πρέπει να αποφευχθούν η παρακολούθηση τηλεόρασης, η χρήση φακών επαφής καθώς και έντονες δραστηριότητες, όπως η γυμναστική.