Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

HIFU

HIFU

Το HIFU είναι μία από τις πιο πρόσφατες, καινοτόμες θεραπείες που αποτελεί εξαιρετική μη επεμβατική εναλλακτική επιλογή του χειρουργικού lifting. Αναδιαμορφώνει το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, με αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό, δίνοντας ξεκούραστη και νεανική όψη.

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και βασίζεται στη δράση της εστιασμένης διείσδυσης των υπερήχων (U/S) σε βάθος έως και 4,5 mm, δηλαδή, στο βάθος που φτάνει το επεμβατικό facelift.

Αποτελεί μία εντελώς αναίμακτη μέθοδο, χωρίς τομές άρα και χωρίς να αφήνει ουλές ή σημάδια. Δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά όργανα, δεν προκαλεί τραυματισμούς, είναι ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής.

Ποια είναι η δράση του HIFU;

Με τη βοήθεια των υψηλής έντασης εστιασμένων υπερήχων HIFU (high intensity focused ultrasound) και της θερμότητας που προκαλούν όχι επιφανειακά, αλλά στο βάθος του δέρματος, επιτυγχάνεται η ενίσχυση του υπάρχοντος κολλαγόνου. Παράλληλα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν νέο κολλαγόνο με ασφαλή τρόπο, θέτοντας σε λειτουργία τις φυσικές διεργασίες κολλαγονογένεσης εκ των έσω.

Η δράση των υπερήχων στοχεύει επίσης με ακρίβεια στο επιπολής μυοαπονευρωτικό σύστημα SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System), δηλαδή, τη στιβάδα εκείνη που επεμβαίνει ο πλαστικός χειρουργός σε ένα χειρουργικό facelift για να ανυψώσει και να διορθώσει τον τόνο του χαλαρού δέρματος, συρρικνώνοντας το. Η συρρίκνωση του Smas είναι αυτή που εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια στην ανόρθωση των ιστών. Με τον ίδιο τρόπο η θεραπεία εστιάζει επιλεκτικά στις προβληματικές περιοχές και σε πολλαπλά επίπεδα, επιτυγχάνοντας ένα φυσικό και σταδιακό αποτέλεσμα σύσφιξης και ανόρθωσης των σημείων όπου εφαρμόζεται.

Πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί μια θεραπεία hifu;

Η μη επεμβατική θεραπεία lifting high intensity focused ultrasound (HIFU) δεν προκαλεί φωτοευαισθησία και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου. Η δράση του δεν επηρεάζεται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, διότι ο υπέρηχος στοχεύει στο βάθος και όχι στην επιφάνεια του δέρματος. Επίσης, δεν απαιτεί αναισθησία, ούτε χρόνο αποθεραπείας και επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η θεραπεία απευθύνεται σε άτομα άνω των 30 ετών, αφού τότε εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης και ρυτίδωσης .

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται στο πρόσωπο;

Εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου και του σώματος, όπου υπάρχουν χαλάρωση, ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Συγκεκριμένα, στο περίγραμμα του προσώπου, στα ζυγωματικά, το διπλοσάγονο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Μπορεί να συνδυαστεί με μεσοθεραπεία, Αυτόλογη θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες ή Mesopen, θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη και Fillers.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται στο σώμα;

Σε ότι αφορά στο σώμα, το HIFU έχει θεαματικά αποτελέσματα ακόμη και σε “δύσκολες” περιοχές. Με σχετικά λίγες συνεδρίες τα μέχρι πρότινος πτωτικά σημεία όπως πχ οι προσαγωγοί , τα γόνατα ,τα μπράτσα, η κοιλιά και τα πλαϊνά της ανορθώνονται. Εστιάζοντας σε διαφορετικά βάθη ανάλογα με την ανατομία του σημείου εφαρμογής, προκαλείται σύσφιξη τόσο στο επίπεδο του δέρματος όσο και της επιπολής περιτονίας. Η διπλή αυτή δράση προάγει το καλύτερο μη επεμβατικό αποτέλεσμα ανόρθωσης.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορεί να παρουσιαστεί ήπιος ερεθισμός και ελαφρά ερυθρότητα ή οίδημα, που υποχωρούν σταδιακά στις επόμενες ώρες.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της σύσφιξης και της ανόρθωσης του δέρματος είναι εμφανή σε ποσοστό 20% αμέσως μετά τη συνεδρία και συνεχίζουν να βελτιώνονται διαρκώς. Το Hifu είναι μονοθεραπεία δηλαδή γίνεται μια φορά και τα αποτελέσματα ολοκληρώνονται σε 3 μήνες. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί συνήθως 1 χρόνο μετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ