Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Η αλήθεια για τη Βλεφαροπλαστική

Λύνουμε τις απορίες σου για τη Βλεφαροπλαστική

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μία δημοφιλή μέθοδο της πλαστικής χειρουργικής, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς της όψης του προσώπου σε ένα επιθυμητό σημείο. Βάζει τέλος στο “βαρύ” και “κουρασμένο” δέρμα, απαλύνει αισθητά τους μαύρους κύκλους και βελτιώνει την όραση, όταν εκείνη παρεμποδίζεται σε περιπτώσεις υπερβολικής χαλάρωσης του άνω βλεφάρου.

Τι προκαλεί τη χαλάρωση του δέρματος γύρω από το βλέμμα;

Η φυσική γήρανση, η απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης οδηγεί στη χαλάρωση με αποτέλεσμα το βλέμμα να χάσει την ένταση του. Σε μερικές περιπτώσεις εκτός από τις γνωστές «σακουλές» και ρυτίδες, η χαλάρωση του άνω βλεφάρου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την όραση. Η ηλικία δεν διαδραματίζει καθοριστικό παράγοντα, καθώς η ευαίσθητη περιοχή των ματιών ενδέχεται να επηρεαστεί από επιβλαβείς συνήθειες όπως η πολύωρη ηλιοθεραπεία χωρίς γυαλιά ηλίου και η έλλειψη επαρκούς ύπνου. Επιπλέον, η κληρονομικότητα, το άγχος, η πλούσια σε λιπαρά διατροφή κ.ο.κ μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση στα μάτια. Η βλεφαροπλαστική έρχεται να δώσει οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα!

Ποια είναι τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής;

Με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής πραγματοποιείται αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και του λίπους από τα βλέφαρα. Επιπλέον, η βλεφαροπλαστική βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος και των ιστών γύρω από τα μάτια. Μάλιστα, εάν το άνω βλέφαρο εμποδίζει το οπτικό σας πεδίο, η όρασή σας θα βελτιωθεί μετά από μια βλεφαροπλαστική.

Είμαι ο/η ιδανικός/η υποψήφιος/α για βλεφαροπλαστική;

Αν διαπιστώσετε ότι ότι εξαιτίας της χαλάρωσης δείχνετε να έχετε ταλαιπωρημένη όψη συνεχώς, αν δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ στα μάτια, ή/ και αν δεν έχετε καλή όραση λόγω της χαλάρωσης του άνω βλεφάρου, τότε είστε ιδανικός υποψήφιος για την βλεφαροπλαστική. Αντιθέτως, σε περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος πάσχει από  καταρράκτη, γλαύκωμα, έντονη μυωπία, εξόφθαλμο, τότε η βλεφαροπλαστική δεν δύναται να πραγματοποιηθεί.

Τι να περιμένω από την επέμβαση βλεφαροπλαστικής;

Η Βλεφαροπλαστική γίνεται την ίδια ημέρα και μετά από 2 ώρες μπορείτε να πάρετε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Γίνεται με τοπική αναισθησία και πρακτικά δεν έχετε ενοχλήσεις ή ακόμα και αν έχετε θα είναι ελάχιστες. Ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μικρό οίδημα (πρήξιμο), το οποίο θα υποχωρήσει σε λίγες ήμερες.

Πόσο σύντομα θα αναρρώσω;

Από την επόμενη κιόλας ημέρα θα μπορείτε να κινείστε κανονικά και να διακρίνετε τη διαφορά! Την πρώτη εβδομάδα, καλό είναι να μην φοράτε μέικ-απ ματιών και να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση. Μετά από 5-6 ήμερες θα αφαιρεθούν τα ράμματα και η νέα σας ζωηρή και ξεκούραστη όψη θα είναι έτοιμη! Στόχος του Πλαστικού χειρουργού Δ. Κεραστάρη είναι το βλέμμα σας να λάμψει! Να φαίνονται τα μάτια λαμπερά, νεανικά και ξεκούραστα, χωρίς καμιά ένδειξη ότι έχει πραγματοποιηθεί κάποια πλαστική επέμβαση.