Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Λιποαναρρόφηση Παρενέργειες

Λιποαναρρόφηση Παρενέργειες: Πλήρης Ενημέρωση & Σωστή Καθοδήγηση

Αν και γενικά η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλής επέμβαση, υπάρχουν περιπτώσεις που ορισμένα πράγματα μπορούν να πάνε λάθος, προκαλώντας παρενέργειες. Αρχικά, η λιποαναρρόφηση αποτελεί την επέμβαση πλαστικής με τη μεγαλύτερη ζήτηση, τόσο από τις γυναίκες όσο κι από τους άντρες. Γενικότερα, πρόκειται για μια επέμβαση ρουτίνας.

Ωστόσο, το πόσο ασφαλής είναι στην πραγματικότητα η επέμβαση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Έτσι, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ενδέχεται να υπάρξουν πιθανές επιπλοκές και κάποιοι κίνδυνοι. Αυτό ισχύει κυρίως στην περίπτωση που ο ασθενής κάνει τη λάθος επιλογή όσον αφορά τον πλαστικό χειρουργό που αναλαμβάνει την επέμβαση, αλλά και τον ιατρικό χώρο που θα πραγματοποιηθεί η λιποαναρρόφηση.

 

Λιποαναρρόφηση Παρενέργειες: Τι είναι η Λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια επεμβατική μέθοδος, μέσω της οποίας αφαιρείται το τοπικό λίπος από περιοχές του σώματος, όπως είναι η κοιλιά. Πραγματοποιείται πάντα είτε με μέθη, είτε με τοπική αναισθησία, είτε με γενική αναισθησία σε οργανωμένο νοσοκομείο ή κλινική, από έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Ουσιαστικά, η επέμβαση μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος με περίσσεια λίπους.

Υπάρχουν δύο τεχνικές λιποαναρρόφησης: Η λιποαναρρόφηση P.A.L. και η λιποαναρρόφηση VASER Lipo – High Definition. Και οι δύο τεχνικές είναι αποτελεσματικές, ιδιαίτερα όταν εφαρμόζονται από έναν πλαστικό χειρουργό με πολυετή εμπειρία και χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του.

Στόχος είναι, μέσω της συγκεκριμένης επεμβατικής μεθόδου, το σώμα να αποκτήσει αρμονία και συμμετρία, λειτουργώντας με γνώμονα το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα και τη γρήγορη αποθεραπεία των ασθενών.

Οι περιοχές του σώματος όπου μπορεί να εφαρμοστεί η λιποαναρρόφηση είναι οι εξής:

 • Κοιλιά
 • Γλουτοί
 • Στήθος
 • Μηροί
 • Πλάτη
 • Στομάχι
 • Γάμπες
 • Λαιμός
 • Γόνατα
 • Πρόσωπο
 • Μπράτσα

 

Λιποαναρρόφηση Παρενέργειες

 

Λιποαναρρόφηση Παρενέργειες: Ποιες είναι οι πιο πιθανές;

Στην πραγματικότητα, όταν ο ασθενής επιλέγει τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό και η επέμβαση πραγματοποιείται στο σωστό ιατρικό κέντρο, η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλής επέμβαση.

Ωστόσο, στις περιπτώσεις που οι ασθενείς, για διάφορους λόγους, κάνουν λάθος επιλογές στα βασικά κομμάτια που αφορούν την επέμβαση, τότε οι κίνδυνοι αυξάνονται. Έτσι, παρουσιάζονται επιπλοκές και παρενέργειες, οι οποίες καθιστούν μια επέμβαση ρουτίνας, όπως είναι η λιποαναρρόφηση, επικίνδυνη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πιθανότερο είναι ότι οι συγκεκριμένες παρενέργειες λιποαναρρόφησης θα είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν γίνει πιο σωστές κινήσεις και επιλογές. Επομένως, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, σε γενικές γραμμές και υπό τις σωστές προϋποθέσεις, η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια ασφαλή επέμβαση με άριστη μετεγχειρητική πορεία για την πλειοψηφία των ασθενών.

Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ο ασθενής επιλέγει έναν εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό με χιλιάδες παρεμβάσεις στο ενεργητικό του, όπως είναι ο Δρ. Δημήτρης Κεραστάρης, οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι.

Γενικότερα, οι παρενέργειες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 • Χειρουργικοί κίνδυνοι
 • Μετά-χειρουργικές παρενέργειες

Στη συνέχεια του άρθρου, θα αναλυθούν οι παρενέργειες της λιποαναρρόφησης.

 

Λιποαναρρόφηση Παρενέργειες: Μώλωπες & Οίδημα

Είναι πιθανό να εμφανιστούν μώλωπες και οίδημα κάτω από τις περιοχές που έχουν υποστεί αγωγή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά εξαφανίζονται μετά τους τρεις μήνες. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η εμφάνισή τους στο σώμα κρατάει ακόμα περισσότερο.

Ακόμη, σε σοβαρότερα περιστατικά, ενδέχεται να προκληθούν ακόμα και θρόμβοι αίματος.

 

Λιποαναρρόφηση Παρενέργειες: Μούδιασμα στο Δέρμα

Όταν χαθεί η αίσθηση ευαισθησίας στο δέρμα, στις περιοχές όπου έχει γίνει η λιποαναρρόφηση, τότε έρχεται το μούδιασμα. Ουσιαστικά, το μούδιασμα στο δέρμα χαρακτηρίζεται από απουσία αίσθησης. Πρόκειται για μια παρενέργεια που σίγουρα δεν είναι επιθυμητή και πρέπει να δοθεί σε αυτήν η απαραίτητη προσοχή, ιδιαίτερα όταν η διάρκεια του μουδιάσματος επιτείνεται.

Η αλήθεια είναι ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών, η διάρκεια του μουδιάσματος ήταν μέχρι και τρεις ή τέσσερις ολόκληρους μήνες. Η συγκεκριμένη παρενέργεια είναι, φυσικά, απολύτως άβολη και περίεργη για τους ασθενείς, ενώ τους προκαλεί έντονη ανησυχία.

Το μόνιμο μούδιασμα στο δέρμα παρατηρείται σε εξαιρετικά προχωρημένα στάδια παρενεργειών.