Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Σφριγηλά μπράτσα

Σφριγηλά μπράτσα γρήγορα κι ανώδυνα

Σφριγηλά μπράτσα γρήγορα κι ανώδυνα

Η χαλάρωση που παρατηρείται στους βραχίονες με το πέρασμα του χρόνου αποκαθίσταται πλέον άμεσα.

Σφριγηλά μπράτσα γρήγορα κι ανώδυνα

Τα μπράτσα είναι σημεία του σώματος που συνήθως μαρτυρούν την ηλικία των γυναικών αποτελώντας αισθητικό μειονέκτημα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που συχνά μένουν ακάλυπτα από τα ρούχα. Τα συνηθέστερα προβλήματα είναι η υπερτροφία του υποδόριου λίπους και η χαλάρωση του δέρματος στους βραχίονες. Η πάχυνση των βραχιόνων, που οφείλεται σε αύξηση του σωματικού βάρους, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία (ακόμα και στην εφηβεία), ενώ η χαλάρωση παρουσιάζεται σε γυναίκες μετά από σημαντική απώλεια βάρους ή με την πάροδο της ηλικίας, όπου κατά τη διαδικασία της γήρανσης μειώνεται το αποθηκευμένο  λίπος της περιοχής, όπως επίσης το κολλαγόνο και οι ελαστικές ίνες του δέρματος (που βοηθούν στη συρρίκνωσή του).

Γυναίκες που φτάνουν στην τέταρτη και πέμπτη δεκαετία της ζωής τους, ακόμα κι αν ήταν αδύνατες όλα τα προηγούμενα χρόνια και ασκούνταν συστηματικά, μπορεί να εμφανίσουν κάποιου βαθμού χαλάρωση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σφριγηλά μπράτσα γρήγορα κι ανώδυνα

Το πρόβλημα λύνεται κατά κύριο λόγο με χειρουργική επέμβαση, το είδος της οποίας θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της περιοχής (ποσότητα λίπους και βαθμός δερματικής χαλάρωσης) και την επιθυμία της ασθενούς σε σχέση με το ποσοστό βελτίωσης που θέλει και την παρουσία ή όχι εμφανών μετεγχειρητικών ουλών. Οι επεμβάσεις που συστήνονται για να διορθώσουν το πρόβλημα είναι η λιποαναρρόφηση και η βραχιονοπλαστική (αφαίρεση περίσσειας δέρματος και λίπους από τους βραχίονες).

Ειδικότερα η παλλόμενη λιποαναρρόφηση (PAL) και η Vaser Lipo High Definition μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να δουλεύουμε με ακρίβεια σε μια δύσκολη περιοχή του σώματος, όπως είναι οι βραχίονες, εξασφαλίζοντας ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και να βοηθάμε, χωρίς εμφανείς ουλές, ένα μεγάλο αριθμό γυναικών που δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα χαλάρωσης του δέρματος. Σε ασθενείς με αρκετό λίπος προτιμάμε να κάνουμε δύο λιποαναρροφήσεις, με μεσοδιάστημα ενός εξαμήνου, για να μην προκληθεί χαλάρωση του δέρματος αν το αφαιρέσουμε όλο σε μία επέμβαση ούτε και εμφανείς ουλές.

Σφριγηλά μπράτσα γρήγορα κι ανώδυνα

Σε περιπτώσεις μέτριας ή και μεγαλύτερης χαλάρωσης του δέρματος πρέπει να αφαιρεθεί η περίσσεια αυτού χειρουργικά. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε με μεγάλη επιτυχία μία τεχνική με την οποία οι τομές που γίνονται είναι κρυμμένες μέσα στη μασχάλη και δυσδιάκριτες ακόμα και με μαγιό.

Οι επεμβάσεις για τη διόρθωση των βραχιόνων πραγματοποιούνται σε νοσοκομείο με τοπική αναισθησία και μέθη, ενώ ο/η ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι της δύο ώρες μετά την επέμβαση. Η όλη διαδικασία είναι σχετικά απλή και γρήγορη, ενώ η μετεγχειρητική περίοδος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες ή πόνο. Οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν τις καθημερινές τους ασχολίες και την εργασία τους φορώντας έναν ειδικό κορσέ, από την επόμενη ημέρα, αν έχουν κάνει μόνο λιποαναρρόφηση, ή μετά απο 2-3 ημέρες  αν έχουν κάνει και ανόρθωση.

Με το συνδυασμό αυτών των τεχνικών μπορούν πλέον όλοι να αποκτήσουν πιο νεανικά μπράτσα εύκολα, χωρίς ορατές ουλές και με απόλυτη ασφάλεια.