Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση στήθους: Αποκτήστε μια ονειρεμένη εξωτερική εμφάνιση

Η ανόρθωση στήθους αποτελεί μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Το στήθος αποτελεί βασικό κομμάτι της γυναικείας εμφάνισης. Ένα καλοσχηματισμένο και στητό στήθος επιδρά ευεργετικά στην ψυχολογία της γυναίκας χαρίζοντας της σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Η ανόρθωση στήθους είναι μια απολύτως ασφαλής επέμβαση, στην οποία προχωρούν χιλιάδες γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εμφάνισή τους, εξαιτίας της πτώσης του στήθους τους.

Ανόρθωση στήθους: Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται;

Η ανόρθωση στήθους απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που παρατηρούν πτώση στο στήθος τους, για παράδειγμα μετά από μια εγκυμοσύνη ή μετά την εμμηνόπαυση. Ανάλογα με το πρόβλημα, μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανόρθωση σε συνδυασμό με αυξητική στήθους ή σμίκρυνση. Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr Δημήτρης Κεραστάρης , ένας από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν τη subfascial τεχνική στην αυξητική στήθους, προτείνει τις παρακάτω επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του πτωτικού στήθους:

Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση και Σμίκρυνση Στήθους

Ανόρθωση και Αύξηση Στήθους

Ανισομαστία

Ανόρθωση στήθους: Ποιος είναι ο στόχος της επέμβασης;

Κατά την επέμβαση ανόρθωσης στήθους, η οποία συνήθως γίνεται υπό γενική αναισθησία, στόχος είναι το στήθος να επανέρθει στην αρχική του θέση, να διορθωθούν τυχόν ασυμμετρίες (ανισομαστία) και να αποκτήσει πιο νεανική όψη. Ταυτόχρονα αποκαθίσταται και το σχήμα του στήθους, καθώς διορθώνεται το πλάτος, το ύψος, η προβολή του, καθώς και η θέση της θηλής.

Ανόρθωση και Σμίκρυνση Στήθους

Η Ανόρθωση & Σμίκρυνση Στήθους επιλέγεται για να μειωθεί το μέγεθος και ο όγκος του στήθους και παράλληλα να βελτιωθεί το σχήμα του (ανόρθωση). Η συγκεκριμένη επέμβαση πραγματοποιείται τόσο για αισθητικούς όσο και για ιατρικούς λόγους. Το βαρύ και ογκώδες στήθος προκαλεί διάφορα προβλήματα, όπως κύφωση, ποικίλες βλάβες στην περιοχή του αυχένα, δερματίτιδα στην υπομάστιο περιοχή εξαιτίας της τριβής κ.α. Μετά την σμίκρυνση στήθους η γυναίκα επιτελεί ευκολότερα τις καθημερινές της δραστηριότητες, χωρίς δυσφορία, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η αυτοπεποίθησή της.

Ανόρθωση και Αυξητική Στήθους

Γυναίκες που είχαν πάντα σχετικά μικρό στήθος το οποίο με την πάροδο του χρόνου παρουσίασε και πτώση ή όσες είχαν απώλεια βάρους με αποτέλεσμα το στήθος τους να «αδειάσει και να πέσει» ή όσες είχαν το ίδιο αποτέλεσμα μετά από εγκυμοσύνες και θηλασμούς, είναι συνήθως οι ιδανικές υποψήφιες για Ανόρθωση & Αύξηση Στήθους.

Ποια είναι η διαδικασία;

Υπάρχουν ποικίλες τεχνικές για να πραγματοποιηθεί η ανόρθωση στήθους. Η τεχνική που θα επιλεγεί, εξαρτάται από το βαθμό της πτώσης του. Συνήθως η επέμβαση έχει διάρκεια από 1,5 έως 3,5 ώρες. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μία τομή γύρω και κάτω από τη θηλή συνεχίζοντας κατά μήκος της υπομαστίου πτυχής, η οποία έχει σχήμα ανάποδου Τ. Κατόπιν αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος και η θηλή μετατοπίζεται προς τα πάνω. Το δέρμα γύρω από την περιοχή της θηλαίας άλω έλκεται ώστε να επιτευχθεί η ανάπλαση του στήθους. Τα ράμματα που γίνονται στην περιοχή που έχει ανοιχτεί η τομή, είναι συνήθως απορροφήσιμα. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν μη απορροφήσιμα ράμματα, αφαιρούνται έπειτα από δύο εβδομάδες. 

Πόσο σύντομα θα επιστρέψει η γυναίκα στις καθημερινές της δραστηριότητες;

Η ανάρρωση μετά την ανόρθωση στήθους πραγματοποιείται σταδιακά. Από τη δεύτερη κιόλας ημέρα η γυναίκα θα νιώθει καλύτερα. Έπειτα από 3 – 5 ημέρες θα είναι σε θέση να οδηγήσει και να επανέλθει στην εργασία της. Η πλήρης αποθεραπεία θα πραγματοποιηθεί μετά την πάροδο ενός μήνα. Τις πρώτες ημέρες καλό θα ήταν να αποφευχθεί η σεξουαλική επαφή ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Η έντονη αθλητική δραστηριότητα καλό είναι να αποφευχθεί για τους επόμενους δύο μήνες.

Μπορούμε να πούμε ότι διανύουμε την εποχή κατά την οποία το φυσικό και το χειρουργικά βελτιωμένο στήθος (ντεκολτέ) είναι σχεδόν αδύνατο να διακριθούν. Με μια απλή επέμβαση και με απόλυτη ασφάλεια μπορεί κάθε σύγχρονη γυναίκα να αποκτήσει το φυσικό, νεανικό και στητό στήθος (ντεκολτέ) που πάντα επιθυμούσε.