Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Ανόρθωση Στήθους Χωρίς Ενθέματα

Ανόρθωση Στήθους Χωρίς Ενθέματα: Σε τι Στοχεύουμε & Πώς Επιτυγχάνεται το Τέλειο Αποτέλεσμα;

Η ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα είναι μια από τις συχνότερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Όπως είναι γνωστό, το στήθος αποτελεί ένα βασικό και σημαντικό κομμάτι της συνολικής γυναικείας εμφάνισης. Το στητό και καλοσχηματισμένο στήθος έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία της γυναίκας, καθώς της χαρίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Επιπρόσθετα, συμβάλλει σημαντικά και στη συνολική εμφάνιση της γυναίκας, καθώς ενισχύει τη θηλυκότητά της.

Επίσης, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα είναι μια απόλυτα ασφαλής επέμβαση, την οποία εμπιστεύονται χιλιάδες γυναίκες εδώ και χρόνια. Μέσω της συγκεκριμένης πλαστικής επέμβασης, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα που δημιουργεί στην εμφάνισή τους η πτώση του στήθους.

 

Ανόρθωση Στήθους Χωρίς Ενθέματα: Ποιος είναι ο στόχος της επέμβασης;

Συνήθως, η επέμβαση ανόρθωσης στήθους χωρίς ενθέματα γίνεται υπό γενική αναισθησία. Οι βασικοί στόχοι της επέμβασης είναι οι εξής:

 • Να επανέλθει στην αρχική του θέση.
 • Να διορθωθούν τυχόν ασυμμετρίες (ανισομαστία).
 • Το στήθος να αποκτήσει πιο νεανική όψη.
 • Να αποκατασταθεί το σχήμα του στήθους, καθώς διορθώνεται το πλάτος, το ύψος, η προβολή του και η θέση της θηλής.

 

Ανόρθωση Στήθους Χωρίς Ενθέματα: Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται;

Κυρίως, η ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες παρατηρούν πτώση στο στήθος τους. Τέτοιες περιπτώσεις ενδέχεται να εμφανιστούν μετά από μια εγκυμοσύνη ή μετά την εμμηνόπαυση. Φυσικά, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί ανόρθωση στήθους συνδυαστικά είτε με αυξητική στήθους είτε με σμίκρυνση στήθους, εφόσον χρειάζεται.

 

Ανόρθωση Στήθους Χωρίς Ενθέματα: Ποια είναι η διαδικασία;

Γενικά, υπάρχουν ποικίλες τεχνικές που είναι δυνατό να εφαρμοστούν στην ανόρθωση στήθους. Η τελική επιλογή της τεχνικής εξαρτάται από τον βαθμό της πτώσης του στήθους.

Η διαδικασία είναι η εξής:

 1. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια τομή γύρω και κάτω από τη θηλή.
 2. Συνεχίζει τη τομή κατά μήκος της υπομαστίου πτυχής, η οποία έχει σχήμα ανάποδου Τ.
 3. Ακολούθως, αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος.
 4. Η θηλή μετατοπίζεται προς τα πάνω.
 5. Το δέρμα γύρω από την περιοχή της θηλαίας άλω έλκεται και έτσι, επιτυγχάνεται η ανάπλαση του στήθους.
 6. Τα ράμματα που γίνονται στην περιοχή που έχει ανοιχτεί η τομή, είναι συνήθως απορροφήσιμα.
 7. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν μη απορροφήσιμα ράμματα, αυτά αφαιρούνται έπειτα από δύο εβδομάδες.

 

Γενικά, δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα, παρά μόνο τα στοιχειώδη. Μερικά από αυτά είναι:

 • Αρχικά, στην περίπτωση που καπνίζει, η ασθενής είναι απαραίτητο να μειώσει το κάπνισμα.
 • Επιπλέον, πρέπει να μειωθεί και η κατανάλωση αλκοόλ.
 • Σε περίπτωση που παίρνει βιταμίνες ή άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, που ενδέχεται να προκαλέσουν αυξημένη αιμορραγία κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η λήψη τους πρέπει να σταματήσει.

 

Η ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα πραγματοποιείται με γενική ή τοπική αναισθησία & πόσο διαρκεί;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διάρκεια της επέμβασης είναι από 1.5 έως 3.5 ώρες.

Στις περιπτώσεις που ο βαθμός της πτώσης του στήθους είναι μικρός, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης.

Ωστόσο, το σωστότερο είναι η επέμβαση να πραγματοποιηθεί υπό γενική αναισθησία. Ο λόγος είναι ότι η ανόρθωση στήθους είναι μια σύνθετη διαδικασία, κατά την οποία ο πλαστικός χειρουργός καλείται να κάνει πολύπλοκους χειρισμούς, προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Ανόρθωση Στήθους Χωρίς Ενθέματα

 

Ανόρθωση Στήθους Χωρίς Ενθέματα: Είναι επώδυνη η επέμβαση;

Γενικά, η ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα δεν χαρακτηρίζεται ως επώδυνη επέμβαση. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι δυνατό να είναι ανεκτός με τη χορήγηση απλών αναλγητικών.

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα;

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να προβεί μια γυναίκα σε ανόρθωση στήθους. Εφόσον η γυναίκα έχει συμπληρώσει τα 18 έτη, αν έχει πτωτικό στήθος μπορεί να προβεί στην επέμβαση.

 

Ανόρθωση Στήθους Χωρίς Ενθέματα & Επιπλοκές

Γενικά, είναι αρκετά σπάνιο να παρουσιαστούν επιπλοκές μετά την ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να εμφανιστεί κάτι από τα παρακάτω:

 • Φλεγμονή, η οποία αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση της κατάλληλης αντιβίωσης.
 • Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να δημιουργηθεί κάποιο αιμάτωμα, το οποίο είναι αντιμετωπίσιμο.

 

Ανόρθωση Στήθους Χωρίς Ενθέματα: Μετεγχειρητικές Οδηγίες

Σχετικά με τη συγκεκριμένη πλαστική επέμβαση, οι μετεγχειρητικές οδηγίες και αυτά που ισχύουν σε γενικές γραμμές είναι τα εξής:

 1. Υπάρχει σταδιακή ανάρρωση μετά την ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα.
 2. Αμέσως μετά την επέμβαση, εμφανίζεται οίδημα και, ενδεχομένως, μερικοί μώλωπες στην περιοχή όπου έγινε η επέμβαση. Ωστόσο, πρόκειται για κάτι απολύτως φυσιολογικό και η ασθενής δεν χρειάζεται να ανησυχήσει ούτε να τρομάξει.
 3. Πιθανόν, τις πρώτες ημέρες να παρουσιαστεί μια μικρή αίσθηση δυσφορίας, η οποία ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα έντονη και σύντομα υποχωρεί.
 4. Επιπρόσθετα, η ασθενής φορά έναν ειδικό στηθόδεσμο για ένα μήνα, χωρίς να τον αφαιρεί κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
 5. Μετά την ανόρθωση στήθους, η ασθενής χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για μία ημέρα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που η ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα έχει πραγματοποιηθεί με γενική αναισθησία. Μόλις αφαιρεθούν οι παροχετεύσεις την επόμενη ημέρα, η ασθενής παίρνει εξιτήριο και μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της.
 6. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασθενής αρχίζει να νιώθει καλύτερα ήδη από τη δεύτερη ημέρα μετά την επέμβαση. Μετά από 3 με 5 ημέρες, η γυναίκα θα είναι σε θεση να οδηγήσει και να επιστρέψει στην εργασία της. Ωστόσο, χρειάζεται ένας μήνας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πλήρους αποθεραπείας.
 7. Σε κάθε περίπτωση, τις πρώτες ημέρες καλό είναι να μην υπάρξει σεξουαλική επαφή. Έτσι, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος τραυματισμού.
 8. Επίσης καλό είναι να αποφευχθεί και η έντονη αθλητική δραστηριότητα για ένα διάστημα δύο μηνών.
 9. Όσον αφορά τις ουλές, το πρώτο διάστημα μετά την επέμβαση συνήθως είναι αρκετά έντονες. Ωστόσο, όσο μετά από ένα διάστημα οι ουλές γίνονται πιο αχνές. Ανάλογα και με την ικανότητα επούλωσης του δέρματος της κάθε γυναίκας, σταδιακά και μετά από ένα χρονικό διάστημα οι ουλές είναι σχεδόν ανεπαίσθητες.
 10. Τέλος, όσον αφορά τον θηλασμό, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Εννοείται ότι, αν μια γυναίκα μείνει έγκυος και χρειαστεί να θηλάσει, έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Ο λόγος είναι ότι στην ανόρθωση στήθους χωρίς ενθέματα, οι θηλές και οι γαλακτοφόροι αδένες δεν επηρεάζονται.