Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Αυξητική στήθους: Τι χρειάζεται να γνωρίζετε!

Αυξητική στήθους: Τι χρειάζεται να γνωρίζετε!

Σε τι αναφέρεται η αυξητική στήθους;
Η αυξητική στήθους αφορά την διαδικασία αισθητικής χειρουργικής για την αύξηση του μεγέθους του μαστού και την ενίσχυση του σχήματος του μαστού, συνήθως μέσω της τοποθέτησης εμφυτευμάτων σιλικόνης ή αλατούχου διαλύματος. Από την οπτική του πλαστικού χειρουργού, ο απώτερος στόχος της αύξησης του μαστού είναι να βελτιώσει τις φυσικές αναλογίες του ασθενούς και να δημιουργήσει ένα πιο συμμετρικό, αισθητικά ευχάριστο αποτέλεσμα. Η ακριβής διαδικασία προσαρμόζεται προκειμένου να καλύψει τις ατομικές ανάγκες του ενδιαφερομένου.
Σε ποιους απευθύνεται η αυξητική στήθους;
Δεν υπάρχει «τυπικός» ασθενής αυξητικής στήθους και οι γυναίκες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν την επέμβαση για πολλούς διαφορετικούς λόγους – το να έχουν μεγαλύτερο στήθος είναι μόνο ένα από αυτά. Η πλαστική στήθους είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές διαδικασίες για τη διόρθωση της αισθητής ασυμμετρίας του μαστού, και τα εμφυτεύματα του μαστού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη διόρθωση των παραμορφωμένων μαστών. Άλλοι στόχοι της αύξησης του μαστού είναι:
  • Η αποκατάσταση της πληρότητας του μαστού που χάθηκε μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό
  • Η επίτευξη συμμετρίας και αρμονίας των μαστών ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο σώμα 
  • Η βελτίωση αυτο-εικόνας
Ποιες επιλογές εμφυτευμάτων μαστού υπάρχουν;
Σήμερα η πλαστική χειρουργική διαθέτει περισσότερες επιλογές από ποτέ για να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη νέα σας εμφάνιση! Είτε θέλετε πιο «γεμάτο» στήθος είτε μια μετρίου μεγέθους αύξηση, υπάρχει η ιδανική επιλογή για εσάς! Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που αναφέρονται συνήθως κατά τη διαδικασία διαβούλευσης με τον πλαστικό χειρουργό: Υλικό γεμίσματος: αλατούχα εμφυτεύματα, εμφυτεύματα σιλικόνης ή εμφυτεύματα υψηλής συνάφειας σιλικόνης “Gummy Bear” (φτιαγμένα από συνεκτικό τζελ, έχουν σταθερή μορφή και διατηρούν το σχήμα τους). Κανένα δεν είναι «καλύτερο», αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές στο κόστος, την αίσθηση και τις απαιτήσεις τομής που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας βοηθήσει να βρείτε τον κατάλληλο τύπο εμφυτεύματος για εσάς. Σχήμα: Τα εμφυτεύματα αλατούχου διαλύματος και τα ενθέματα σιλικόνης είναι συνήθως στρογγυλά, ενώ τα εμφυτεύματα «gummy bear» φέρουν και στρογγυλές αλλά και διαφορετικού σχήματος επιλογές («ανατομικα» εμφυτεύματα) Τα στρογγυλά εμφυτεύματα συνήθως επιτυγχάνουν έναν πληρέστερο άνω πόλο (το πάνω μέρος του στήθους σας), ενώ τα ανατομικά εμφυτεύματα προσδίδουν μια απαλά κεκλιμένη εμφάνιση στο προφίλ του μαστού σας. Και οι δύο επιλογές μπορούν να φαίνονται πολύ φυσικές με τη βοήθεια ενός ειδικευμένου χειρουργού. Προφίλ του μαστού: Αυτό αναφέρεται στην ποσότητα της εξωτερικής προβολής από το στήθος σας που θα έχουν τα εμφυτεύματά σας. Για παράδειγμα, ένα εμφύτευμα υψηλού προφίλ θα έχει τη μεγαλύτερη προβολή, ενώ ένα εμφύτευμα χαμηλού προφίλ θα προβάλλει λιγότερο. Ο Πλαστικός χειρουργός σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό με βάση τις αναλογίες και τους στόχους σας.  Μέγεθος εμφυτεύματος: Τα εμφυτεύματα στήθους κυμαίνονται σε μέγεθος από περίπου 150cc έως 800cc ή μεγαλύτερα. Πολλοί ασθενείς χρειάζονται εμφύτευμα μαστού διαφορετικού μεγέθους για κάθε μαστό. Αυτό βοηθά στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμμετρίας. Το μέγεθος που επιλέγετε εξαρτάται από το υπάρχον μέγεθος του μαστού σας, τους προσωπικούς σας στόχους και τις προτάσεις του χειρουργού σας.
Επιλογές τομής για την αυξητική στήθους
Μια κοινή ερώτηση που έχουν οι ασθενείς πριν από την πλαστική στήθους είναι, “Πώς θα φαίνονται οι ουλές μου;” Θα χαρείτε να μάθετε ότι ένας έμπειρος, εξειδικευμένος αισθητικός χειρουργός, ανάλογα με την ανατομία σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιήσει μια εξατομικευμένη χειρουργική τεχνική, έτσι ώστε οι ουλές που προκύπτουν να είναι δυσδιάκριτες, ακόμη και στον ίδιο τον ασθενή.
Πως τοποθετούνται τα ενθέματα στην αυξητική μαστού;
Υπάρχουν τέσσερις επιλογές για την τοποθέτηση των ενθεμάτων.
  • Πάνω από τους μύες
  • Κάτω από τους μύες
  • Dual plane: το μισό πάνω και το μισό κάτω
  • Subfascial: κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ο πλαστικός χειρουργός δεν επεμβαίνει στην ανατομία του μαζικού αδένα όταν δημιουργεί την ‘’τσέπη’’ και η διαδικασία είναι ατραυματική.
Ζωή μετά την αυξητική στήθους
Η αυξητική μαστού συνήθως εκτελείται με γενική αναισθησία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ασθενής μένει στη κλινική για ένα βράδυ. Δεν απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος παραμονής και ουσιαστικά η παρακολούθηση είναι απαραίτητη τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο την πρώτη εβδομάδα περίπου και θα χρειαστεί να περιορίσετε την επίπονη άσκηση για περίπου 2-4 εβδομάδες. Ο αισθητικός χειρουργός σας μπορεί επίσης να σας ζητήσει να φορέσετε ένα υποστηρικτικό σουτιέν χειρουργικής ή αθλητικό σουτιέν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αύξηση του στήθους – είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του χειρουργού σας για να διασφαλίσετε ότι η θεραπεία σας θα πραγματοποιηθεί στον βέλτιστο βαθμό. 
Συνοψίζοντας…
Όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένο αισθητικό χειρουργό, η Αυξητική Στήθους είναι μια ασφαλής χειρουργική επέμβαση με μακροχρόνια αποτελέσματα και ο συντριπτικός αριθμός ασθενών είναι πολύ χαρούμενος που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την επέμβαση.  Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας, η αυξητική στήθους βελτιώνει και την ψυχολογία της. Με τις σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζει ο Πλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, και το στήθος γίνεται πιο νεανικό και σφριγηλό.