Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Μαστοπηξία

Μαστοπηξία: Η ιδανική λύση για τη χαλάρωση και την πτώση του στήθους

Μαστοπηξία είναι η τεχνική στην πλαστική χειρουργική, κατά την οποία γίνεται ανόρθωση στήθους.

Όπως είναι φυσικό, όσο περνούν τα χρόνια η πλειοψηφία των γυναικών αντιμετωπίζει πτώση και χαλάρωση των μαστών. Φυσικά, η συγκεκριμένη κατάσταση οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες, οι οποίοι αναλύονται στο συγκεκριμένο άρθρο. Επίσης, είναι πιθανό να παρατηρηθεί πτώση και χαλάρωση των μαστών και σε νεαρές ηλικίες.

Η πλαστική χειρουργική δίνει λύση σε αυτό το θέμα. Η μαστοπηξία διορθώνει τη συγκεκριμένη κατάσταση και το στήθος αποκτά και πάλι μια νεανική εμφάνιση. Συγχρόνως, φαίνεται πιο ελκυστικό και γεμάτο. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μάθετε τι ακριβώς είναι η μαστοπηξία, ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής της, καθώς και το ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες.

 

Τι είναι η μαστοπηξία και ποιες γυναίκες μπορούν να προβούν σε αυτήν;

Όπως προαναφέρθηκε, η μαστοπηξία είναι η τεχνική στην πλαστική χειρουργική, κατά την οποία γίνεται ανόρθωση στήθους. Συνήθως, ενδείκνυται για γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν θέμα με το στήθος τους, καθώς αυτό εμφανίζει χαλάρωση και πτώση. Γενικά, οι βασικότεροι λόγοι που συμβαίνει αυτό σχετίζονται με τα εξής:

  • Ηλικία
  • Βαρύτητα
  • Μεγάλη απώλεια βάρους
  • Θηλασμός

 

Η ανόρθωση στήθους είναι η ιδανική λύση για όσες γυναίκες ανήκουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα όμορφο, ανορθωμένο, θηλυκό στήθος. Επιπρόσθετα, η μαστοπηξία είναι δυνατό να συνδυαστεί με ταυτόχρονη αυξητική στήθους ή και με μείωση στήθους.

Όσον αφορά το κόστος, αυτό εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε γυναίκας. Επίσης, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κόστους παίζουν η ανατομία και η ηλικία της γυναίκας. Ωστόσο, το κόστος της μαστοπηξίας είναι γενικά προσιτό. Γενικά, οι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος είναι πολλοί και το καλύτερο είναι να γίνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό για αυτό το κομμάτι.

 

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης της μαστοπηξίας;

Αρχικά, πριν την επέμβαση της μαστοπηξίας, είναι απαραίτητο να γίνει σωστή προετοιμασία σε κάθε επίπεδο. Επομένως, εάν η ασθενής καπνίζει, χρειάζεται να διακόψει το κάπνισμα έναν μήνα νωρίτερα και να μην καπνίσει για δύο μήνες μετά την επέμβαση. Επιπρόσθετα, δίνεται στην ασθενή μια λίστα με φάρμακα, τα οποία δεν επιτρέπεται να λαμβάνει σε αυτό το στάδιο.

Η διάρκεια της επέμβασης ανόρθωσης στήθους είναι τέσσερις ώρες. Μόλις η ασθενής μπει στην αίθουσα του χειρουργείου, υποβάλλεται σε ολική αναισθησία. Όταν ολοκληρωθεί η επέμβαση, η ασθενής φοράει έναν ειδικό χειρουργικό στηθόδεσμο.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, μαρκάρονται τα σημείο όπου θα γίνει η ανόρθωση και πραγματοποιείται γενικά ο σχεδιασμός της μαστοπηξίας. Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές και για το ποια τεχνική παίζει ρόλο ο βαθμός της πτώσης του, καθώς και το αποτέλεσμα που επιθυμεί η γυναίκα. Στη συνέχεια, αφαιρείται δέρμα και γίνεται επανατοποθέτηση της ρώγας. Στο τέλος της επέμβασης εφαρμόζονται ράμματα και το στήθος καλύπτεται με επιδέσμους.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για μια νύχτα για λόγους ασφαλείας. Επίσης, είναι καλό να υπάρχει κάποιο άτομο να την συνοδεύσει στο σπίτι της.

 

Μαστοπηξία

 

Ποιο ρίσκο υπάρχει στην ανόρθωση στήθους;

Σε κάθε χειρουργείο υπάρχει ένα ρίσκο. Ωστόσο, ένας άρτια εκπαιδευμένος και πολύ έμπειρος πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί με επιτυχία την επέμβαση της μαστοπηξίας, μειώνοντας τους πιθανούς κινδύνους της επέμβασης. Γενικά, οι πιο πιθανές επιπλοκές της συγκεκριμένης επέμβασης σε βραχυχρόνια κλίμακα είναι οι εξής:

  • Μόλυνση (αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή).
  • Αιμάτωμα (αντιμετωπίζεται με την αφαίρεσή του).
  • Σημάδια που υπάρχουν στην περιοχή του μαστού και χρειάζονται έως και 18 μήνες να φύγουν ολοκληρωτικά.
  • Μειωμένη αίσθηση στις ρώγες, η οποία υποχωρεί μέσα σε έξι μήνες το αργότερο.

 

Τι συμβαίνει μετά την επέμβαση της μαστοπηξίας;

Μετεγχειρητικά, η ασθενής είναι φυσιολογικό να αισθάνεται άβολα για περίπου μια εβδομάδα. Ενδεχομένως, χρειαστεί να πάρει παυσίπονο για να απαλλαγεί από τον πόνο. Τις δύο πρώτες ημέρες μετά την μαστοπηξία, η γυναίκα επισκέπτεται τον πλαστικό χειρουργό της προκειμένου να αφαιρέσει του επιδέσμους και να πραγματοποιηθεί ένας έλεγχος στο στήθος της.

Επιπρόσθετα, τις επόμενες ημέρες η γυναίκα χρειάζεται να φοράει στηθόδεσμο, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του πλαστικού χειρουργού. Επίσης, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή εάν η γυναίκα έχει ήδη εμφυτεύματα στήθους. Δύο με τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση, τα ράμματα αφαιρούνται. Σταδιακά, βελτιώνεται το σχήμα του στήθους. Συγχρόνως, η ασθενής χρειάζεται να μειώσει στο ελάχιστο τυχόν έντονες δραστηριότητες, προκειμένου να μην υπάρξουν επιπλοκές.

 

Γενικά, η μαστοπηξία είναι μια επέμβαση η οποία, χάρη στις σύγχρονες μεθόδους και στην τεχνογνωσία, είναι αρκετά ασφαλής. Αποτελεί την ιδανική λύση για την πλειοψηφία των γυναικών που αντιμετωπίζουν θέμα πτώσης και χαλάρωσης του στήθους τους. Φυσικά, είναι σημαντικό η γυναίκα να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά το αποτέλεσμα. Μετά την επέμβαση, η γυναίκα αποκτά σφιχτό και νεανικό στήθος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση της.