Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

subfascial

Focus στο ντεκολτέ με τη τεχνική αύξησης στήθους subfascial

Μια νέα τεχνική αυξητικής στήθους (subfascial) χαρίζει εντυπωσιακό ντεκολτέ πιο εύκολα από ποτέ, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Το στήθος (ντεκολτέ) αποτελεί ίσως το σημαντικότερο σύμβολο θηλυκότητας και η οποιαδήποτε «ατέλειά» του επηρεάζει άμεσα τη γυναικεία ψυχολογία και σεξουαλικότητα. Γι’ αυτό άλλωστε και εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό, ώστε να αποκτήσουν το στήθος (ντεκολτέ) των ονείρων τους. Υπάρχουν όμως και αναρίθμητες γυναίκες που η επιθυμία τους για ένα πλούσιο στήθος (ντεκολτέ) επισκιάζεται από τον φόβο για το χειρουργείο και το τελικό αποτέλεσμα.

Νέα τεχνική subfascial

Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική έρχεται να εξαλείψει τους ενδοιασμούς αυτούς χάρη στη νέα τεχνική Subfascial. Κατά τη διαδικασία αυτή ο γιατρός εισάγει το ένθεμα σιλικόνης από μια τομή μόλις 3,5 εκ. στην υπομάστιο πτυχή, κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός, επιτυγχάνοντας έτσι ένα πολύ φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα. Με τη νέα τεχνική εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η επιθυμητή προβολή του στήθους και δε χρειάζεται να κοπούν ίνες του θωρακικού μυός ούτε είναι ορατή η κίνηση του ενθέματος, κάτι που συμβαίνει συνήθως όταν αυτό τοποθετείται κάτω από το μυ. Παράλληλα, μειώνεται σημαντικά το ποσοστό των πιθανών επιπλοκών από την επέμβαση. Η διάρκεια του χειρουργείου κυμαίνεται από 45 έως 60 λεπτά και η μετεγχειρητική περίοδος είναι σχεδόν ανώδυνη, αφού δεν υπάρχει τραυματισμός του θωρακικού μυός.

Πόσο διάστημα χρειάζεται για ανάρρωση μετά από τη τεχνική subfascial;

Σε δυο-τρεις μέρες είναι δυνατή η επιστροφή στην εργασία, ενώ συνήθως απαιτείται παραμονή μιας νύχτας στην κλινική. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως σε καμία περίπτωση η επέμβαση δεν εμποδίζει το θηλασμό. Πρόκειται για μια ριζοσπαστική τεχνική που στην ουσία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των παλαιότερων χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά τους. Επιπλέον, οι εξελίξεις στην τεχνολογία των ενθεμάτων είναι τόσο σημαντικές ως προς την ασφάλεια, που αρκετές εταιρείες παραγωγής δίνουν πλέον εγγύηση εφ’ όρου ζωής για τα ενθέματά τους.

Αυξητική και ανόρθωση

Σε αρκετές περιπτώσεις – και συχνότερα μετά από εγκυμοσύνη ή μεγάλη απώλεια βάρους-, για να επιτευχθεί ένα ωραίο αποτέλεσμα, πρέπει, εκτός από αυξητική στήθους, να γίνει και ανόρθωση μαστού. Όπου είναι εφικτό, χρησιμοποιείται η περιθηλαία τεχνική, κατά την οποία αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει μόνο γύρω από τη θηλή, οπότε η μετεγχειρητική ουλή είναι περιορισμένη και δυσδιάκριτη, ενώ με την τοποθέτηση ενός ενθέματος με μεγάλη προβολή επαναφέρεται το στήθος (ντεκολτέ) στο επιθυμητό μέγεθος και σχήμα. Σε πιο πτωτικούς μαστούς χρησιμοποιούνται άλλες τεχνικές που αφήνουν μεγαλύτερες ουλές, αλλά το σχήμα είναι σε κάθε περίπτωση πολύ φυσικό και νεανικό. Μπορούμε να πούμε ότι διανύουμε την εποχή κατά την οποία το φυσικό και το χειρουργικά βελτιωμένο στήθος (ντεκολτέ) είναι σχεδόν αδύνατο να διακριθούν. Με μια απλή επέμβαση και με απόλυτη ασφάλεια μπορεί κάθε σύγχρονη γυναίκα να αποκτήσει το φυσικό, νεανικό και στητό στήθος (ντεκολτέ) που πάντα επιθυμούσε.