Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

voluma

Αναδόμηση προσώπου με Voluma

Αναδόμηση προσώπου με Voluma

Με την πάροδο του χρόνου δύο είναι οι κύριες μεταβολές που γίνονται στο δέρμα του προσώπου και μας κάνουν να φαινόμαστε πιο γερασμένοι. Η πρώτη είναι η χαλάρωση, που οφείλεται στην επίδραση της βαρύτητας και κατά συνέπεια η δημιουργία ρυτίδων σε αυτό. Η δεύτερη είναι η απώλεια ιστού, που αναφέρεται κυρίως στις κολλαγόνες και ελαστικές ίνες του δέρματος και στην ποσότητα του υποδόριου λίπους κάνοντας το πρόσωπό μας να «αδειάζει». Ο συνδυασμός των μεταβολών αυτών είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για την εικόνα του προσώπου μας όταν ο χρόνος αρχίζει να δείχνει τα σημάδια του.  Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν κατά κύριο λόγο χειρουργική και περιλάμβανε το lifting του προσώπου σε συνδυασμό με τη μεταμόσχευση λίπους και την αποκατάσταση του χαμένου όγκου. Σήμερα υπάρχει και μία άλλη λύση μη χειρουργική που ακούει στο όνομα Voluma.

Τι είναι το Voluma και πως λειτουργεί;

Πρόκειται για ένα είδος υαλουρονικού οξέος που δεν τοποθετείται επιφανειακά μέσα στο δέρμα όπως κάνουμε για να διορθώσουμε ρυτίδες στο πρόσωπο, αλλά πιο βαθιά κάτω από αυτό, στο υποδόριο λίπος, δίνοντας όγκο στα σημεία που λείπει. Ενδεικτικά μπορεί να τοποθετηθεί στα ζυγωματικά για να τα τονίσει και να τους δώσει ωραίο οβάλ σχήμα, στο κέντρο της παρειάς για να γεμίσει λακούβες που συχνά εμφανίζονται εκεί κυρίως σε αδύνατα άτομα, κατά μήκος της κάτω γνάθου για να τονιστεί το περίγραμμα του προσώπου, στο κάτω όριο του οφθαλμικού κόγχου για να διορθώσει το tear trough deformity και σε άλλα σημεία ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενή και τις επιθυμίες του.Πολύ σημαντικό είναι ότι με το «γέμισμα» κάποιων περιοχών ο όγκος του υλικού διατείνει τοπικά το δέρμα και έτσι μετριάζεται η χαλάρωσή του, ελαττώνονται οι ρυτίδες και δίνει την εικόνα ενός μίνι lifting.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα με voluma;

Το voluma όπως όλα τα υαλουρονικά απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό μας. Η διάρκεια της δράσης του όμως είναι διπλάσια από τα υπόλοιπα και μπορεί να φτάσει το 1,5 ή και τα 2 χρόνια.

Η θεραπεία με voluma είναι επώδυνη;

Ο πόνος ήταν ελάχιστος και πλέον με το νέο Juvederm with lidocaine είναι πρακτικά ανύπαρκτος εξαιτίας του τοπικού αναισθητικού που περιέχεται στο υλικό.

Μπορεί η θεραπεία με το Voluma να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Το voluma τοποθετείται συνήθως στο μέσο και το κάτω τριτημόριο του προσώπου όπου κυρίως εμφανίζεται απώλεια όγκου με την πάροδο του χρόνου. Οι ρυτίδες της έκφρασης που οφείλονται στις κινήσεις των μιμικών μυών όταν κάνουμε διάφορες «γκριμάτσες» και είναι συχνότερες στο άνω τριτημόριο αντιμετωπίζονται καλύτερα με botox. Με το συνδυασμό λοιπόν και των δύο ανανεώνουμε όλο το πρόσωπο μέσα σε 30 λεπτά στο ιατρείο χωρίς χρόνο αποθεραπείας και ταλαιπωρία για τον ασθενή ο οποίος μπορεί αμέσως μετά να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες. Επιπλέον μπορούμε να βελτιώσουμε και την εικόνα του δέρματος με την εφαρμογή Fraxel Laser που απομακρύνει κηλίδες και άλλες δυσχρωμίες από το δέρμα, αντικαθιστά τα κύτταρα της επιδερμίδας και προκαλεί σύσφιξη. Το voluma σε συνδυασμό με το botox επαναφέρει τον χαμένο όγκο και το σχήμα του προσώπου όπως ήταν πριν από αρκετά χρόνια, με απόλυτη ασφάλεια. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό χωρίς να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά και διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.