Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

προγούλι

Προγούλι. Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω χωρίς να καταφύγω στο νυστέρι;

Προγούλι. Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω χωρίς να καταφύγω στο νυστέρι;

Πολλοί ασθενείς και των δύο φύλων που καταφεύγουν σε πλαστικό χειρουργό, θέλουν να απαλλαγούν από το ενοχλητικό «προγούλι». Το προγούλι είναι τοπική συσσώρευση υποδόριου λίπους στην περιοχή του λαιμού, κάτω από τη γνάθο. Η εμφάνισή του εξαρτάται από την ηλικία, την ποιότητα του δέρματος αλλά και το σωματικό βάρος.

Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια καλλυντικών σκευασμάτων.

Η πιο ενδεδειγμένη, μη επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπισή του είναι η λιποαναρρόφηση. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η λιποαναρρόφηση γίνεται για να «ελαφρύνουμε» το λαιμό από το περιττό λίπος και να αποκαταστήσουμε ένα πιο φυσικό σχήμα. Είναι μια επέμβαση που πραγματοποιείται από μια μικροσκοπική τρύπα κάτω από το πιγούνι, διαρκεί περίπου 30′-45′ και εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και μέθη.

 Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω χωρίς να καταφύγω στο νυστέρι;

Τα τελευταία χρόνια η προσθήκη της συσκευής της παλλόμενης λιποαναρρόφησης έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην ελαχιστοποίηση του τραυματισμού των ιστών και ως εκ τούτου στον περιορισμό του οιδήματος και των εκχυμώσεων, αλλά και στην πιο γρήγορη αποθεραπεία. Στην περίπτωση που περισσεύει αρκετό δέρμα στην περιοχή και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο, η μόνη λύση είναι ο συνδυασμός της λιποαναρρόφησης και του lifting λαιμού για την αποκατάσταση της χαλάρωσης.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι;

Γυναίκες και άντρες που έχουν εμφανώς περισσότερο λίπος στο λαιμό σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, το οποίο αυξάνει πολύ την γωνία μεταξύ πηγουνιού και λαιμού και απαλύνει τις γωνίες της κάτω γνάθου, είναι υποψήφιοι για την επέμβαση. Συχνά υπάρχει και περίσσεια δέρματος στον λαιμό εξαιτίας του όγκου του λίπους. Με την P.A.L. λιποαναρρόφηση αδειάζουμε το λίπος και μετά το δέρμα συστέλλεται και «αγκαλιάζει» τον λαιμό δίνοντας του ένα πιο ωραίο και νεανικό σχήμα.