Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης

Παρατηρώντας τα πρόσωπα γύρω μας θα δούμε αρκετές φορές ανθρώπους να συνοφρυώνουν πολύ έντονα, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουν. Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της έντονης ηλιοφάνειας, πρόκειται για μια κίνηση που κάνουμε πολύ συχνά μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι ρυτίδες συνοφρύωσης.

Τι αποτέλεσμα έχει όμως αυτό;

Όσο η συγκεκριμένη κίνηση επαναλαμβάνεται, ακούσια ή εκούσια , λόγω των δυναμικών μυών που συμμετέχουν, τόσο το δέρμα ανάμεσα στα φρύδια αποκτά τις γνώριμες κάθετες ρυτίδες που μοιάζουν με τον αριθμό 11. Επιπλέον, το σύνολο του προσώπου αποκτά ένα βλοσυρό – αυστηρό ύφος .

Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Η συχνότερη μορφή παρέμβασης στο συγκεκριμένο σημείο είναι η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης.

Πρόκειται για μια από τις συχνότερες αισθητικές παρεμβάσεις που γίνονται σε ιατρεία πλαστικής χειρουργικής. Η εφαρμογή διαρκεί ελάχιστα μόλις λεπτά και δεν χρειάζεται να χορηγηθεί αναισθησία.

Ο πλαστικός χειρουργός dr Δημήτρης Κεραστάρης αφού μελετήσει διεξοδικά τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του σημείου σε κάθε ασθενή, σχεδιάζει τα σημεία που θα γίνει η έγχυση. Έπειτα, η απαραίτητη ποσότητα βοτουλινικής τοξίνης εγχύεται σε συγκεκριμένα σημεία ενδομυϊκά. Αμέσως μετά την εφαρμογή, τίποτα δεν μαρτυρά πως έχετε παρέμβει στο μεσόφρυο, καθώς χρειάζονται περίπου 10 έως 15 ημέρες για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα. Συνήθως μετά το δεύτερο 24ωρο αρχίζει να φαίνεται σταδιακά η δράση του. Πρόσωπα που μέχρι πρότινος έδειχναν «θυμωμένα», δείχνουν ήρεμα και ξεκούραστα για διάστημα έως και 6 μηνών.

Εναλλακτικά, υπάρχουν μεσοθεραπευτικά cocktails που μας δίνουν το λεγόμενο Botox- like effect. Τα συστατικά τους μπορούν να δράσουν σε 2 επίπεδα, είτε να «ηρεμήσουν» την περιοχή που εφαρμόζονται ώστε να αποφευχθεί η έντονη σύσπαση, είτε για να διατηρήσουν για όσο περισσότερο γίνεται το αποτέλεσμα σε άτομα που ήδη πραγματοποιούν Θεραπεία μείωσης ρυτίδων προσώπου.