Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Λιποαναρρόφηση Στήθους

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Σύγχρονες Μέθοδοι, Ασφαλείς & Με Μόνιμο Αποτέλεσμα

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Τι είναι;

Η λιποαναρρόφηση στήθους είναι μία επέμβαση που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γυναικομαστίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το υπερβολικό λίπος από το στήθος, δημιουργώντας έτσι μία πιο αρμονική και αρρενωπή εμφάνιση.

Η λιποαναρρόφηση στήθους μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση για όσους εμφανίζουν γυναικομαστία και θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους και την αυτοπεποίθησή τους, ειδικά όταν βρίσκονται σε νεαρή ηλικία.

Σε πολλούς εφήβους το πρόβλημα της γυναικομαστίας μπορεί να είναι παροδικό και μόλις τα επίπεδα των ορμονών αποκατασταθούν, να υποχωρήσει. Ωστόσο, σε ενήλικες άνδρες η λιποαναρρόφηση στήθους είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί, αφού ούτε οι δίαιτες ούτε η γυμναστική μπορούν να εξαφανίσουν το πρόβλημα.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Χαρακτηριστικά του Ανδρικού Στήθους

Το ανδρικό στήθος αποτελείται από τη θηλή, τη θηλαία άλω, τον μαζικό αδένα που βρίσκεται στο πίσω μέρος της και το λίπος με βάση το σωματικό βάρος του κάθε άνδρα. Η διάμετρος της θηλαίας άλω φτάνει έως 4 εκατοστά, ενώ ο μαζικός αδένας έχει μικρό μέγεθος.

Και στις γυναίκες και στους άνδρες, η ανάπτυξη του μαζικού αδένα αποτελεί ζήτημα δράσης ορμονών, οι οποίες ονομάζονται οιστρογόνα, και δίνουν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα που έχει το γυναικείο φύλο. Σε αντίθεση με τον μαζικό αδένα των γυναικών, στους άνδρες παραμένει ατροφικός και δεν αναπτύσσεται.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Γιατί παρουσιάζεται η γυναικομαστία;

Η γυναικομαστία αποτελεί την αύξηση του μεγέθους του ανδρικού στήθους σε τέτοιο βαθμό που θυμίζει γυναικείο. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι αμφοτερόπλευρη, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι ετερόπλευρη, δηλαδή φαίνεται πιο πολύ στον 1 από τους 2 μαστούς.

Κάθε μαστός αποτελείται από τον μαζικό αδένα και λίπος. Εξαιτίας ορμονικής δράσης, στις γυναίκες επικρατεί ο μαζικός αδένας, ενώ στους άνδρες ο αδένας υποστρέφει και επικρατεί το λίπος.

Στη γυναικομαστία παρατηρείται υπερβολική αύξηση του μεγέθους του μαζικού αδένα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, δηλαδή αυξημένα οιστρογόνα, μειωμένα ανδρογόνα, κλπ. και σε όλες τις περιπτώσεις σχεδόν παρατηρείται και αύξηση του λιπώδους ιστού.

Ακόμη, ένας υπέρβαρος άνδρας, εξαιτίας της συσσώρευσης λίπους και στην περιοχή του στήθους, μπορεί να εμφανίζει «ψευδογυναικομαστία», αλλά μπορεί να έχει και πραγματικό πρόβλημα. Βέβαια, το παραπανίσιο βάρος συχνά οδηγεί και στην εμφάνιση γυναικομαστίας.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Ποια είναι τα ποσοστά εμφάνισης της γυναικομαστίας στους άνδρες;

Η γυναικομαστία είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο με τα ποσοστά εμφάνισής της να φτάνουν το 35%. Μπορεί να παρουσιαστεί μόνο στον 1 μαστό, αλλά συνήθως είναι αμφοτερόπλευρη, δηλαδή και στους 2 μαστούς.

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Σύγχρονες Μέθοδοι, Ασφαλείς & Με Μόνιμο Αποτέλεσμα

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Ποια είναι η διαδικασία για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας;

Στα πιο πολλά περιστατικά με γυναικομαστία παρατηρείται και αύξηση του λιπώδους ιστού. Έτσι, σε 1ο στάδιο γίνεται Vaser Lipo High Definition ή P.A.L. λιποαναρρόφηση στο στήθος.

Έπειτα, εκτιμάται το μέγεθος του μαζικού αδένα και αν είναι μεγάλο, τότε αφαιρείται μέσω μικρής τομής που γίνεται στη θηλή. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και περίσσεια δέρματος, γίνεται μία τομή γύρω από τη θηλαία άλω, προκειμένου η ουλή να είναι δυσδιάκριτη μετεγχειρητικά και μέσω αυτής απομακρύνουμε την περίσσεια.

Μέσω της λιποαναρρόφησης στήθους από τον πλαστικό χειρουργό επανέρχεται η ομαλότητα του περιγράμματος του στήθους, και βελτιώνεται η όψη της θηλαίας άλω. Μετά από αυτή την επέμβαση, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, βελτιώνεται και η ψυχολογία του ατόμου, το οποίο, αποκτώντας μία πιο αρρενωπή εμφάνιση, αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής του.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Πόσο χρόνο θα χρειαστεί ο ασθενής να μείνει στο νοσοκομείο;

Η παραμονή στο νοσοκομείο δεν είναι απαραίτητη. Μόνο σε συγκεκριμένα περιστατικά, στα οποία η νάρκωση είναι γενική, είναι πιθανό να κριθεί απαραίτητη η παραμονή και αυτό για λόγους παρακολούθησης.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Πόσο ορατές θα είναι οι ουλές;

Αν το πρόβλημα της γυναικομαστίας αντιμετωπιστεί μόνο με τη λιποαναρρόφηση στήθους, οι ουλές γίνονται 1 σε κάθε πλευρά και είναι πολύ μικρές (έως 4 χιλιοστά), και έτσι δεν φαίνονται.

Εάν αφαιρεθεί μαζικός αδένας ή δέρμα, οι ουλές πραγματοποιούνται γύρω από τη θηλαία άλω στα όρια με το δέρμα. Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση είναι δυσδιάκριτες, ειδικά σε άντρες που έχουν τριχοφυΐα στην περιοχή του στήθους μετά από λίγους μήνες δεν φαίνονται καθόλου σχεδόν.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Μόνιμο Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα δεν διαφοροποιείται με την πάροδο του χρόνου. Αν κάποιο άτομο πάρει κιλά, τότε το στήθος του θα μεγαλώσει συμμετρικά μαζί με το υπόλοιπο σώμα, ενώ αν χάσει κιλά το αποτέλεσμα της επέμβασης θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Σύγχρονες Μέθοδοι, Ασφαλείς & Με Μόνιμο Αποτέλεσμα

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Επηρεάζει η ελαστικότητα του δέρματος το αποτέλεσμα της επέμβασης;

Η ελαστικότητα του δέρματος δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα παρά μόνο το είδος της επέμβασης. Όταν το δέρμα του υποψήφιου για λιποαναρρόφηση στήθους είναι αρκετά ελαστικό, τότε μπορούμε να αποφύγουμε παραπάνω τομές για να αφαιρέσουμε την περίσσεια του δέρματος και να διορθώσουμε το πρόβλημα μόνο με P.A.L. λιποαναρρόφηση.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Θα μπορούσε η γυναικομαστία να αντιμετωπιστεί με μια μη επεμβατική μέθοδο;

Εάν η αύξηση του στήθους οφείλεται στο λιπώδη ιστό, τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή διατροφή και άσκηση σε ένα διάστημα ορισμένων μηνών. Ωστόσο, εάν υπάρχει και διογκωμένος μαζικός αδένας, τότε η λιποαναρρόφηση στήθους αποτελεί τη μοναδική επιλογή.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Πότε επιστρέφει ο ασθενής στις καθημερινές του δραστηριότητες;

Έπειτα από 2 με 4 ημέρες, ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στην εργασία του. Καλό είναι να περάσουν 4 βδομάδες περίπου, προκειμένου να ασχοληθεί με τη γυμναστική και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες απαιτούν σωματική άσκηση. Ακόμη, τον 1ο μήνα ο ασθενής φορά ένα ειδικό ελαστικό γιλέκο.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Τι μπορεί να κάνει ο υποψήφιος για την επέμβαση, ώστε να προετοιμαστεί σωστά;

Εάν ο υποψήφιος κάνει αποτρίχωση στο στήθος είναι καλό να την αποφύγει για 2 εβδομάδες πριν τη λιποαναρρόφηση στήθους.

Ακόμη, ο γιατρός θα του ζητήσει να μειώσει το κάπνισμα πριν την επέμβαση, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο καθυστέρησης της επούλωσης.

Βέβαια, ο υποψήφιος για την επέμβαση πρέπει να μετριαστεί και τη λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων, όπως τα αντιπηκτικά, η ασπιρίνη, κτλ.

 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Ποιες είναι οι ορμονικές εξετάσεις που γίνονται πριν την επέμβαση;

Οι ορμονικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται πάντα σε συνεργασία με έναν ενδοκρινολόγο είναι οι εξής:

  • Θυρεοειδικές ορμόνες
  • FSH
  • LH
  • Τεστοστερόνη & οιστρογόνα
  • Προλακτίνη
 

Λιποαναρρόφηση Στήθους: Με ποια άλλη επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί;

Η εναπόθεση λίπους πέρα από την περιοχή του στήθους συνήθως συναντάται και σε άλλα σημεία του σώματος. Έτσι, πολύ συχνά μαζί με τη λιποαναρρόφηση στήθους, μπορούμε να προχωρήσουμε και σε Vaser Lipo High Definition ή P.A.L. λιποαναρρόφηση στην κοιλιά ή στη μέση, προκειμένου να βελτιωθεί η συνολικά εικόνα του ανδρικού σώματος.