Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

γυναικομαστία αντιμετώπιση

Γυναικομαστία Που οφείλεται, κόστος και τρόποι αντιμετώπισης

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν επέλθει, όσον αφορά τις αντιλήψεις σχετικά με τη Πλαστική Χειρουργική, είναι το γεγονός ότι πλέον δεν θεωρούνται αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για διάφορες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής με αποτέλεσμα η ζήτηση από τη πλευρά τους να έχει αυξηθεί ραγδαία.

Από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις στον ανδρικό πληθυσμό, δεν είναι άλλες από αυτές που αφορούν ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα που άνδρες κάθε ηλικίας αντιμετωπίζουν με την εμφάνιση τους: τη γυναικομαστία. Ας δούμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος γι’ αυτό το πρόβλημα αλλά και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του. 

 

Τι αντίκτυπο έχει η γυναικομαστία στην ψυχολογία του άνδρα;

Η γυναικομαστία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανδρική ψυχολογία. Οι άνδρες που πάσχουν,  προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα από τον κοινωνικό τους περίγυρο φορώντας πολύ φαρδιά ρούχα και αποφεύγοντας την έκθεσή τους ακόμα και όταν πάνε για μπάνιο στην θάλασσα. Η αυτοπεποίθησή τους μειώνεται δραματικά και βιώνουν έντονα αρνητικά συναισθήματα. Η γυναικομαστία τους προκαλεί άγχος, νευρικότητα, αμηχανία, απογοήτευση, προβλήματα στην προσέγγιση του αντίθετου φύλου ακόμα και σύγχυση όσον αφορά την ταυτότητά τους.

Τι είναι η γυναικομαστία;

Η γυναικομαστία ή αλλιώς μεγαλομαστία είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών. Η γυναικομαστία όπως μαρτυρά και το όνομά της έγκειται στην αύξηση του μεγέθους του ανδρικού μαστού σε τέτοιο σημείο ώστε να μοιάζει με τον γυναικείο. Η αιτία εμφάνισης της πάθησης συνήθως είναι ιδιοπαθής, αλλά μπορεί να οφείλεται και στη λήψη συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων ή σε κάποια ορμονική διαταραχή. Η πάθηση αυτή είναι καθοριστική για την ανδρική εμφάνιση και κατ’ επέκταση δρα επιβαρυντικά στην ψυχολογία του ατόμου. Όταν η γυναικομαστία παρουσιάζεται κατά την εφηβική ηλικία όπου τα επίπεδα των ορμονών είναι ιδιαίτερα αυξημένα, ενδέχεται να υποχωρήσει σε ποσοστό που φτάνει το 70%. Αυτός είναι και ο λόγος που τις περισσότερες φορές χειρουργούμε μετά τα 18 έτη. 

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης της γυναικομαστίας;

Το ανδρικό στήθος αποτελείται από τη θηλή, τη θηλαία άλω, τον μαζικό αδένα και τον λιπώδη ιστό. Μια ομάδα ορμονών που ονομάζονται οιστρογόνα ευθύνονται για την ανάπτυξη ή μη, του μαζικού αδένα. Στους άνδρες υπό φυσιολογικές συνθήκες ο μαζικός αδένας παύει να αναπτύσσεται. Στην περίπτωση όμως που συνεχιστεί η ανάπτυξη και παρατηρηθεί και αύξηση του λιπώδους ιστού στην περιοχή του στήθους τότε μιλάμε για γυναικομαστία. Όταν η γυναικομαστία αφορά και τους δύο μαστούς ονομάζεται αμφοτερόπλευρη ενώ όταν αφορά μόνο τον έναν, ετερόπλευρη.

Περίπου το 1/4 των περιπτώσεων γυναικομαστίας χαρακτηρίζονται ως ιδιοπαθείς, δηλαδή η πάθηση προκύπτει από άγνωστη αιτία, ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις προέρχονται από άλλα προβλήματα υγείας, λήψη συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής, γονιδιακές ανωμαλίες ή κακές διατροφικές συνήθειες.

Γυναικομαστία Που οφείλεται, κόστος και τρόποι αντιμετώπισης

Τρόποι αντιμετώπισης γυναικομαστίας

Η γυναικομαστία αποτελεί μια ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση διότι διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά του ανδρικού φύλου και δημιουργεί μια πιο θηλυπρεπή εικόνα. Η παλλόμενη λιποαναρρόφηση ή δυναμικά υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση (PAL: Power assisted liposuction) και η Vaser lipo HD Λιποαναρρόφηση αποτελούν τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους διόρθωσης αυτού του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το Vaser είναι ένα μηχάνημα υπερήχων τελευταίας γενιάς, το οποίο διοχετεύει παλλόμενη ενέργεια στους ιστούς, επιτυγχάνοντας ομοιόμορφη ρευστοποίηση του λίπους και σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή εφαρμογής.

Αντίστοιχα, στην παλμική λιποαναρρόφηση ή δυναμικά υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση (PAL) ένα ειδικό μηχάνημα με μια λεπτή παλλόμενη κάνουλα διεισδύει στους ιστούς και διαλύει το λίπος, το οποίο στη συνέχεια αναρροφά με ακρίβεια και ταχύτητα.

Στην περίπτωση που υφίσταται και υπερτροφία μαζικού αδένα, τμήμα του αφαιρείται είτε από την τομή 4 χιλιοστών της λιποαναρρόφησης, είτε μέσω μικρής τομής που γίνεται γύρω από τη θηλή. Μετά την επέμβαση οι τομές είναι δυσδιάκριτες, το περίγραμμα του στήθους ομαλοποιείται και έχουμε ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Γυναικομαστία Που οφείλεται, κόστος και τρόποι αντιμετώπισης
γυναικομαστια εικονες

Πόσο κοστίζει η επέμβαση για την αντιμετώπιση της  γυναικομαστίας;

Ποιο το κόστος επεμβασης γυναικομαστίας; Παρότι έχει μεγάλη σημασία για πολλούς ανθρώπους, δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη απάντηση για το ερώτημα αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή  υπάρχουν πολλές και ασαφείς αιτίες που προκαλούν την γυναικομαστία, πράγμα που σημαίνει ότι η αντιμετώπιση εξαρτάται από την αποσαφήνιση του προβλήματος.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι, όσον αφορά το κόστος της γυναικομαστίας για τις χειρουργικές μεθόδους αντιμετώπισης της, η λιποαναρρόφηση αποτελεί τη πιο οικονομική λύση σε σύγκριση με τη χειρουργική επέμβαση, καθώς είναι πιο απλή και δεν απαιτεί συνήθως αναισθησιολόγους ή παραμονή σε κλινική.

Όσον αφορά την εκτομή μαστού και την αφαίρεση λίπους στο ανδρικό στήθος, το κόστος της επέμβασης γυναικομαστίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος του προβλήματος, την αμοιβή του πλαστικού χειρουργού, το κόστος των αναλώσιμων και τις αμοιβές των αναισθησιολόγων. Επιπλέον, το κόστος ενδέχεται να ανεβάσει και η παραμονή σε κάποια κλινική, ακόμη και αν πρόκειται για μία διανυκτέρευση. Εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς κάνοντας επισκέψεις σε εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς και κλινικές

Εν κατακλείδι, οι τιμές επέμβασης γυναικομαστίας  δεν θα πρέπει να αποτελούν το μόνο ή ακόμη και το μοναδικό κριτήριο. Τον πρώτο λόγο θα πρέπει να τον έχουν πάντα οι γιατροί. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο  τρόπος αντιμετώπισης της γυναικομαστίας που θα προτείνει ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός θα είναι ο καλύτερος για κάθε περίπτωση και δεν τίθεται ζήτημα διαπραγμάτευσης πάνω σε αυτό.

γυναικομαστία μαρτυρίες ασθενών

…Yπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές, έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και όλα αυτά εξαιτίας κάποιων επιμέρους εξωτερικών χαρακτηριστικών τους. Τα άτομα αυτά επιδιώκουν, εκτός από την εμφάνιση, να βελτιώσουν και την ψυχολογία τους με μια αισθητική επέμβαση… Διαβάστε περισσότερα «Δεν θα ξεχάσω τον 17χρονο που πλέον είναι ένα καλοβαλμένο παλικάρι»