Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

γυναικομαστία

Γυναικομαστία: Εικόνες Ασθενών που Απαλλάχθηκαν & Θεραπεία

Η γυναικομαστία είναι η αύξηση του μεγέθους του στήθους σε τέτοιο βαθμό που να θυμίζει γυναικείο. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι αμφοτερόπλευρη, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι ετερόπλευρη, δηλαδή είναι πιο εμφανής στον ένα από τους δύο μαστούς.

Γυναικομαστία: Γιατί εμφανίζεται;

Κάθε μαστός αποτελείται από μαζικό αδένα και λίπος. Εξαιτίας ορμονικής δράσης, στις γυναίκες επικρατεί ο αδένας, ενώ στους άνδρες ο αδένας υποστρέφει και επικρατεί το λίπος. Στην περίπτωση της γυναικομαστίας παρατηρείται υπέρμετρη αύξηση του μεγέθους του μαζικού αδένα.

Αυτό είναι πιθανό να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, δηλαδή αυξημένα οιστρογόνα, μειωμένα ανδρογόνα, κλπ. και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις παρατηρείται και αύξηση του λιπώδους ιστού.

Γυναικομαστία: Θεραπεία με Χειρουργική Επέμβαση

Στα πιο πολλά περιστατικά γυναικομαστίας παρατηρείται αύξηση του λιπώδους ιστού. Για αυτό σε πρώτο στάδιο γίνεται High Definition Vaser Lipo ή P.A.L. λιποαναρρόφηση στο στήθος.

Αμέσως μετά, γίνεται εκτίμηση του μεγέθους του μαζικού αδένα και αν είναι μεγάλος, τότε αφαιρείται μέσω μικρής τομής που γίνεται στη θηλή. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και περίσσεια δέρματος, τότε γίνεται μία τομή γύρω από τη θηλαία άλω, προκειμένου μετεγχειρητικά η ουλή να είναι δυσδιάκριτη και μέσω αυτής απομακρύνουμε την περίσσεια.

Με αυτήν την επέμβαση, επανέρχεται η ομαλότητα του περιγράμματος του στήθους, και βελτιώνεται η όψη της θηλαίας άλω. Μετά από αυτήν την επέμβαση, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, βελτιώνεται και η ψυχολογία του άντρα, ο οποίος, αποκτώντας μία πιο αρρενωπή εμφάνιση, νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής του.

Όσον αφορά την παραμονή στο νοσοκομείο, δεν είναι απαραίτητη. Μόνο σε ορισμένα περιστατικά που η νάρκωση είναι γενική, μπορεί να κριθεί απαραίτητη η παραμονή για παρακολούθηση.

Ακόμη, αναφορικά με την ορατότητα των ουλών, εάν το πρόβλημα λυθεί μόνο με τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης, τότε οι ουλές γίνονται μία σε κάθε πλευρά και είναι πολύ μικρές (έως 4 mm), οπότε ουσιαστικά δεν φαίνονται. Αν αφαιρεθεί μαζικός αδένας ή δέρμα, τότε οι ουλές γίνονται γύρω από τη θηλαία άλω στα όρια με το δέρμα. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση είναι δυσδιάκριτες, κυρίως σε άντρες με τριχοφυΐα στην περιοχή του στήθους μετά από λίγους μήνες δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου.

Το αποτέλεσμα δεν διαφοροποιείται με την πάροδο του χρόνου. Στην περίπτωση που κάποιος πάρει κιλά, το στήθος του θα μεγαλώσει συμμετρικά με το υπόλοιπο σώμα. Αντίθετα, εάν χάσει βάρος, τότε το αποτέλεσμα της επέμβασης θα αναδειχθεί περισσότερο.

Επιπλέον, η ελαστικότητα του δέρματος δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα, παρά μόνο το είδος της επέμβασης. Όταν το δέρμα του υποψήφιου για την επέμβαση είναι αρκετά ελαστικό, τότε μπορούμε να αποφύγουμε περαιτέρω τομές για να αφαιρέσουμε την περίσσεια του δέρματος και να διορθώσουμε το πρόβλημα μόνο με P.A.L. λιποαναρρόφηση.

Ο ασθενής επανέρχεται στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά από 2 με 4 ημέρες. Καλό είναι να περάσουν περίπου 4 εβδομάδες για να ασχοληθεί με τη γυμναστική και άλλες δραστηριότητες που απαιτούν σωματική άσκηση. Για τον πρώτο μήνα, ο ασθενής φορά ένα ειδικό ελαστικό γιλέκο.

Τέλος, μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές από την επέμβαση, οι οποίες είναι ήπιες και αρκετά σπάνιες. Επιπλοκές μπορεί να αποτελούν η μετεγχειρητική αιμορραγία ή αιμάτωμα, οι ουλές, η ασυμμετρία των θηλών, η κακή επούλωση, κλπ. Ωστόσο, όλες αυτές οι επιπλοκές μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ εύκολα.

Γυναικομαστία εικόνες Ασθενών Πριν & Μετά

Στη συνέχεια, ακολουθούν φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τον Πλαστικό Χειρουργό Dr. Δημήτρη Κεραστάρη.