Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Λιποαναρρόφηση: ο πόνος εξαρτάται από την ασθενή

Θα έλεγα ότι η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση με ένα επίπεδο πόνου πολύ καλά ανεκτό από τους ασθενείς, με χορήγηση ήπιων αναλγητικών τις πρώτες λίγες ημέρες, ο οποίος εξαρτάται από την περιοχή που θα χειρουργήσουμε. Βεβαίως, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος τον πόνο είναι διαφορετικός, άρα υπάρχουν διακυμάνσεις που μπορεί να είναι σημαντικές, αλλά εμείς αναφερόμαστε στο μέσο όρο των ασθενών. Η λιποαναρρόφηση δεν περιορίζει τις δραστηριότητες του ασθενούς, μπορεί να γυρίσει στη δουλειά του την επόμενη ημέρα, αν δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική σωματικά, δηλαδή είναι δουλειά γραφείου. Αν όμως είναι πολύ κουραστική ή έχει πολλή ορθοστασία, τον συμβουλεύουμε για 2-3 μέρες να την αποφύγει.

Πως βοηθάτε τον ασθενή να ξεπεράσει τον πόνο της λιποαναρρόφησης;

Σε όλους τους ασθενείς χορηγούμε προληπτικά αντιβίωση μετά την επέμβαση και επιπλέον κάποια παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη -κυρίως για την αντιφλεγμονώδη δράση τους και λιγότερο για την αναλγητική. Επίσης ενδιάμεσα δίνουμε στους ασθενείς -που αισθάνονται τις πρώτες ημέρες περισσότερο πόνο από τους άλλους- απλά παυσίπονα, για να μην νιώθουν καθόλου πόνο.

Λιποαναρρόφηση πόνος ελαχιστοποιημένος με σύγχρονες μεθόδους

Ο dr. Δημήτριος Κεραστάρης είναι από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν την PAL και την Vaser τεχνική στην λιποαναρρόφηση. H Power Assisted Liposuction (PAL) αποτελεί τη σημαντικότερη εξέλιξη της κλασσικής λιποαναρρόφησης και πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής, η οποία κινεί την κάνουλα της λιποαναρρόφησης μπρός–πίσω και κυκλικά για λίγα χιλιοστά. Το αποτέλεσμα είναι ελάχιστες εσωτερικές κακώσεις και συνεπώς πιο εύκολη και ταχεία αποθεραπεία αλλά και εξαιρετική ακρίβεια στον χειρισμό, άρα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα. Το vaser lipo, επίσης, δεν είναι επώδυνη διαδικασία, καθώς χαρακτηρίζεται από μικρή επεμβατικότητα. Ο ιστικός τραυματισμός είναι ελάχιστος, γεγονός που συνεπάγεται ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και ταχύτερη ανάρρωση.

Γιατί να επιλέξω το Kallisti Medical;

Έπειτα από 20ετή πορεία στον χώρο της αισθητικής και επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής ο ιατρός Δημήτρης Κεραστάρης, καθώς και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Kallisti Medical, μπορούν να αφουγκραστούν και να μετατρέψουν την επίσκεψη σας σε μία κατεξοχήν ευχάριστη εμπειρία. Είτε πρόκειται για επεμβατική ή μη επεμβατική θεραπεία, η προσέγγιση είναι πάντα φιλική και με προσιτό χαρακτήρα. Μετά από ενδελεχή συζήτηση με τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, γίνεται σχεδιασμός της θεραπείας πάντα με βάση τις αρχές της ιατρικής επιστήμης , την ασφάλεια και το σίγουρο αποτέλεσμα που παρέχει ένα υπερσύγχρονο ιατρείο