Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

λιποδιάλυση

Λιποδιάλυση με υπερήχους

Μάθε για την λιποδιάλυση με υπερήχους

Όλα τα μόρια στη φύση, και φυσικά στο σώμα μας, έχουν μία ιδιοσυχνότητα με την οποία κάνουν ταλαντώσεις. Στα εργαστήρια της αισθητικής ιατρικής έχει εξακριβωθεί η ιδιοσυχνότητα του λίπους και έχει βρεθεί ότι με τους κατάλληλους υπερήχους μπορούμε να σπάσουμε τα τοιχώματα των λιποκυττάρων. Έτσι, το στερεό λίπος μετατρέπεται σε υγρό (λιποδιάλυση) και κατά συνέπεια διευκολύνεται η αναρρόφησή του. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία της λιποαναρρόφησης γίνεται πιο γρήγορα και ανώδυνα.

Το πλεονέκτημα με την λιποδιάλυση με υπερήχους

Οι υπέρηχοι κάνουν τη διαδικασία εντελώς ατραυματική. Στη συνέχεια το λίπος μπορεί να αξιοποιηθεί για να γεμίσει τις ρυτίδες, τα χείλη και τα ζυγωματικά. Αν η ποσότητα είναι μεγάλη, μπορεί να χρησιμεύσει για την αύξηση του στήθους ή των γλουτών. Η τοποθέτηση γίνεται κατά τη διάρκεια της ίδιας επέμβασης, γιατί το λίπος αποτελείται από ζωντανά λιποκύτταρα και καλό είναι να χρησιμοποιείται αμέσως.

Η διαδικασία για την λιποδιάλυση με υπερήχους

Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένο χειρουργείο, εξοπλισμένο με τη συσκευή Vaser. Στην πάσχουσα περιοχή ανοίγονται μικρές τομές, μέσα από τις οποίες διοχετεύεται το διάλυμα της τοπικής αναισθησίας. Στη συνέχεια εισάγεται η κεφαλή που εκπέμπει τους υπερήχους και ακολουθεί η κάνουλα που θα αναρροφήσει το ρευστοποιημένο λίπος. Χάρη στους υπερήχους, μπορούμε να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα λίπους, χωρίς να τραυματίσουμε τους ιστούς και τα μικροαγγεία της περιοχής.

Η ανάρρωση

Η ασθενής επιστρέφει αμέσως μετά στις υποχρεώσεις της, με μόνη λεπτομέρεια τους επιδέσμους. Η ανάρρωση μετά την λιποδιάλυση με υπερήχους διαρκεί κατά 50% λιγότερο απ’ όσο στην κλασική λιποαναρρόφηση. Η μέθοδος με την λιποδιάλυση με υπερήχους συστήνεται ιδιαίτερα σε γυναίκες που έχουν πολύ περιττό λίπος, γιατί με τη βοήθειά της μεγιστοποιούνται οι ποσότητες που απομακρύνονται και ελαχιστοποιείται ο τραυματισμός.