Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

body contouring

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής;

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής; 

Η εξέλιξη της επέμβασης της λιποαναρρόφησης επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες. Οι influencers στα social media ενθαρρύνουν όλο και περισσότερο τον κόσμο να τους μοιάσει. Πλέον, άνδρες και γυναίκες επιθυμούν μια λιγότερο αισθητή πλαστική χειρουργική παρέμβαση. Επιπλέον, οι τεχνολογικές εξελίξεις επέτρεψαν την απόκτηση αισθητικών αποτελεσμάτων ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το κόστος και τους κινδύνους για την υγεία. Διατίθενται μάλιστα περισσότερες επεμβατικές διαδικασίες που στοχεύουν τόσο σε μεγάλες περιοχές ενδιαφέροντος όσο και στις πιο μικρές περιοχές του δέρματος. Παρά τις αυξανόμενες τάσεις στις μη επεμβατικές διαδικασίες, η λιποαναρρόφηση εξακολουθεί να είναι μία από τις κορυφαίες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Παρακάτω, θα εξετάσουμε τις τάσεις στην πλαστική χειρουργική, οι οποίες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την λιποαναρρόφηση.

Τάσεις λιποαναρρόφησης

Στο παρελθόν, οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούσαν πιο εμφανείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής όπως το facelift, η διαμόρφωση σώματος η αυξητική του μαστού, η ενίσχυση των χειλιών κλπ. Από την άλλη πλευρά, πολλές από αυτές τις επεμβάσεις κοσμητικής χειρουργικής παραμένουν αρκετά δημοφιλείς. Οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να αλλάξουν το σώμα τους, αλλά και να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής που αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Η λιπογλυπτική προβλέπεται να αυξηθεί και το αντρικό κοινό γίνεται ολοένα και περισσότερο δεκτικό στις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Οι σύγχρονες αισθητικές επεμβάσεις είναι χαμηλού κινδύνου και απαιτούν λίγο έως καθόλου χρόνο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες ταχύτερα. Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε αυτές τις τάσεις και πώς εφαρμόζονται στις διαδικασίες λιποαναρρόφησης.

Φυσική αισθητική

Οι ημέρες των υπερβολικά μεγάλων μαστών, των χειλιών και των υπερβολικών κοσμητικών παρεμβάσεων τελειώνουν! Αντ ‘αυτού, οι ασθενείς θέλουν να βελτιώσουν τα φυσικά χαρακτηριστικά τους! Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες, αρχίζουν να κάνουν λιποαναρρόφηση στο πηγούνι, τα μάγουλα και τις σιαγόνες τους για να διαμορφώσουν το πρόσωπό τους. Αυτό σημαίνει πολύ μικρή, ακριβή αφαίρεση λίπους (fat graft). Πριν από περίπου 10 χρόνια η τάση ήταν οι άνθρωποι να μοιάζουν με τα μοντέλα στα περιοδικά. Η αφαίρεση / εναπόθεση λίπους θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κυρίως στο κομμάτι της αναδιαμόρφωσης του λίπους (body contouring) και του λεπτού συντονισμού στο περίγραμμα του σώματος παρά απλώς για την διόγκωση.  Αυτές οι τάσεις είναι εμφανείς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου το σχήμα και οι αναλογίες των σταρ του Instagram και του Youtube, καθώς και τα μοντέλα γενικά είναι πιο συμμετρικά. Μάλιστα, είναι λιγότερο προφανές στο μέσο άτομο ότι έχουν πραγματοποιήσει κάποια αισθητική χειρουργική παρέμβαση. 

Body Contouring – Επαναδιαμόρφωση Σώματος 

Το περίγραμμα σώματος, το οποίο είναι μια σειρά διαδικασιών λιποαναρρόφησης ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς έχει τεράστια ζήτηση! Αν εξετάσουμε τα στατιστικά στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών για την Πλαστική Χειρουργική:

  • Υπάρχει αύξηση στις επεμβάσεις μείωσης του μαστού κατά 4% από το 2016-2017
  • Αύξηση γλουτών με μεταφορά λίπους κατά 10% μεταξύ 2016-2017
  • Tummy tuck: αυξήθηκε κατά 2% από το 2016-2017

Το face lift, η ανόρθωση μαστού και η βραχιονοπλαστική είναι πολύ δημοφιλείς και συχνά απαιτούν λιποαναρρόφηση και επανατοποθέτηση λίπους. Μερικές ακόμα περιοχές όπου οι ασθενείς παρεμβαίνουν είναι οι μηροί τα χέρια, το πίσω μέρος των γόνατων, των πλευρών και του στήθους. 

Άνδρες και πλαστική χειρουργική

Οι χειρουργοί βλέπουν περισσότερους άνδρες στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής και οι πιο δημοφιλείς επεμβατικές διαδικασίες είναι η λιποαναρρόφηση. Οι περισσότεροι άνδρες επιθυμούν ένα πιο αθλητικό σώμα ή να ενισχύσουν την αθλητική τους κατασκευή, πράγμα που σημαίνει αφαίρεση λίπους από τους μηρούς, την κοιλιά και το στήθος (γυναικομαστία).  Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, η λιποαναρρόφηση μεταξύ των ανδρών αυξήθηκε κατά 23%, οι κοιλιακοί κατά 12% και η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας κατά 30%.

Ανακεφαλαιώνοντας…

Η αισθητική χειρουργική δεν προορίζεται πλέον μόνο για γυναίκες. Αν και αποτελούν την πλειοψηφία που υποβάλλεται σε πλαστική χειρουργική επέμβαση, ο αριθμός των ανδρών που έχουν προχωρήσει σε αισθητική επέμβαση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Εμπιστευτείτε τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης και τον κορυφαίο πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη και δημιουργήστε το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν. Η εμπειρία και η γνώση είναι ο οδηγός μας προκειμένου να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε ένα άρτιο και συμμετρικό τελικό αποτέλεσμα.